Afterwork på redaktionen: Sola eller spela-dilemmat (23-25 juni)

Afterwork på redaktionen: Sola eller spela-dilemmat (23-25 juni)

Glad midsommar, kära läsare! Eller tja, för oss på PC Gamer innebär en ny helg ett nytt dilemma, och då spelar det ingen roll att det är roligt kubbspel eller dansa runt en midsommarstång som står på menyn just idag – vi är lika bekymrade ändå… Förra helgen hade Jerry problem att bestämma sig för huruvida han skulle fortsätta spela det första The Witcher eller ej, men denna veckas dilemma är flera jordsnurr värre: Elli funderar nämligen på om hon vill spela något överhuvudtaget. Läs på egen risk:

Elinor Hägg: “Vill både sola och spela”
Aldrig är jag mer kluven än såhär års. Den ena delen av mig vill inget hellre än att sitta hemma framför datorn och roama fritt i diverse virtuella världar, medan den andra delen av mig är en omvänd vampyr som bara måste vara i solen annars dör jag. Hur löser jag detta så jag slipper vara halvolycklig hela sommaren?

Fredrik Eriksson: “Bli ginger”
Gör som jag, Elli, skaffa dig halsont och feber så att du inte kan gå ut. Visserligen är jag ginger och tål inte sol ändå, så jag sitter inne med Lego City Undercover, AC:n på högsta fart och svarta gardiner i vilket fall. Tl;dr bli ginger eller bli förkyld.

Joakim Kilman: “Sitt ute med laptop för en sweet kombo”
Det bästa vore väl om det gick att sluta lyssna på sig själv. Sällan man har något vettigt att säga till sig själv bortom nojande och andra dumheter. Det går väl att sitta ute med en bärbar laptop eller något i den stilen och spela lite, för en sweet kombo. Fast helst inte i solen, då. Dock – halvolycklig är inte så jävla pjåkigt ändå. Det är ju bättre än, säg, dubbelolycklig.

Mikael Hjalmarson: “Sol behövs inte när man är vampyr”
Livet som omvänd vampyr låter faktiskt rätt jobbigt. Jag är mer av en traditionell vampyr och behöver extrem solskyddsfaktor när jag vistas utanför lägenheten. Nu ser det inte ut att bli ett stort problem med tanke på det småländska midsommarvädret. Jag förväntar mig mycket mat, god dryck och en stor mängd regn. Spelmässigt är det ett oklart läge med tanke på den stora rean på Steam. Min plånbok kommer förmodligen att få ordentligt med stryk.

Rikard Olsson: “Du har bara fem dagar på dig”
I delen av världen vi lever i kan vi i bästa fall hoppas på fem dagars sol och värme. Det ger oss 360 dagar av skamlöst spelande och andra inomhusaktiviteter. Du får faktiskt inte göra misstaget att slarva bort den här chansen när den väl kommer. Spelen finns alltid där för dig, de förstår, de kommer inte döma dig. Med det sagt så kommer jag att hålla mig ifrån datorn eftersom pappsen min kommer för att hälsa på. Vi ska åka kanalbåt, käka curry och se Ian Hunter live, så det så.

Jerry Fogselius: “Sätt spelen på paus, såvida det inte är The Witcher”
Jag håller med Rikard! Med tanke på hur sällsynt det är med värme i detta nordliga land, kan spelen gott sättas på paus några dagar när solen lyser över vår annars så spelvänliga (läs “mulna”) nation. Ja, såvida det inte gäller The Witcher-serien förstås. Efter förra helgens dilemma var jag övertygad om att den bästa lösningen vore att se en sammanfattning av Geralts första äventyr och på så vis kunna få ta del av hela storyn, men när jag väl drog igång det tre timmar långa Youtube-klippet kändes det bara… fel. For better or for worse kommer jag att fortsätta lira The Witcher: Enhanced Edition nu i helgen. Det går bara inte att strunta i CD Projekt REDs debut och hoppa direkt in på uppföljarna, hur gärna jag än skulle vilja.

Benny Holmström: “Ut på cykeltur aldrig sur”
Haha, lycka till, Jerry! Vem vet, bara du kommer in i The Witcher på allvar kanske du fastnar rejält, när du väl nått fram till Wizima (storstaden) borde det vara lätt att motivera sig att spela till slut. Angående Ellis dilemma så brukar jag se till att vistas i solen åtminstone en gång per dag när vädret är fint, oftast genom att dra ut på en cykeltur. Men om man cyklar kvickare så kommer man hem kvickare, och ju mer slutkörd man är efteråt desto mer förtjänt känner man sig av ett smärre spelmaraton!

Igår klarade jag äntligen Persona 5 (eller ja, det var egentligen halv två på natten) och tårarna flödade flitigt när allt prat om vänskap blev så där Persona-blödigt som det brukar bli. Dock tror jag inte att min separationsångest kommer bli lika svår som med Persona 4, men jag roade mig kungligt rakt igenom och kommer sakna Morgana och kompani. Under helgen är det formel 1, Moto GP, nyhetsskrivande och systersonens treårskalas som gäller, så det blir inte särskilt mycket tid över för spelande.

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts