Afterwork på redaktionen: E3-helgen (9-11 juni)

Afterwork på redaktionen: E3-helgen (9-11 juni)

Jösses vilken mumsig trailer vi fick denna morgon, som en perfekt inledning på helgen. Jag pratar naturligtvis om Kingdom Come: Deliverence, som dessutom har fått ett släppdatum: tisdag den 13 februari 2018 släpper Warhorse Studios sitt storslagna rollspel. Andra roligheter under den gångna veckan har bland annat varit recensioner av det härliga realtidsstrategispelet Steel Division: Normandy 44 som Tobias rådiggade, samt kollektivtrafikssimulatorexpansionen (veckans ord!) Cities Skylines – Mass Transit, och sist men inte minst det lite väl utmanande Tokyo 42 som inte var riktigt lika kul som de andra spelen vi har recenserat denna vecka.

Nu är det dock helg och i helgen tjuvstartar E3-mässan. Våra planer är därför rätt förutsägbara:

Benny “peta lite på Dirt 4” Holmström
I onsdags var det den första riktigt riktiga sommardagen här i Österbotten, och värmen håller förhoppningsvis i sig ett tag framöver. Ändå kommer jag sitta klistrad framför diverse skärmar ännu mer än vanligt den här helgen, dels har vi både Moto GP och formel 1 (under samma helg omgwtf) och Electronic Arts kommer även tjuvstarta E3 med sitt EA Play, så åtminstone delar av det ska följas med live (och skrivas om på hemsidan eftersom det är jag som sköter nyheterna den här helgen). Någonstans bland allt det här ska jag också försöka peta in några timmar Dirt 4, som ni kommer få läsa en recension av mot slutet av nästa vecka. Jag har också numera nått det absoluta slutskedet av Persona 5, förmodligen mindre än 10 timmar kvar och det är ganska hajp.

Joakim “konsertkille” Kilman
Jag ska iväg och se Radiohead. Senaste gången var väl 15 år sedan, ungefär. Kanske mer. Har knappt ens tid egentligen. Jag har artiklar som ska bli färdiga och spel som ska spelas och recenseras. Ibland måste man få vara lite ledig också. Men bara ibland.

Elinor “skamlös självreklam” Hägg
Alla i mitt gamla Hearthstone-crew kommer befinna sig i samma stad så vi tänkte helt skamlöst ägna åt oss HS och öl-marathon. Förutom det ska jag tvinga alla att lyssna på min och några vänners sprillans nya spel-podcast! Resultatet av att ha stått i en synnerligen varm studio och snackat skit av och till den senaste tiden har fått namnet Meningen med pixel och går att hitta i din närmsta podcast-app samt på fejjan.

Fredrik “E3-croissanten” Eriksson
E3 kommer alltid med skräckblandad förtjusning och flera brännande frågeställningar. Hur många timmar i sträck kommer jag vara vaken? 40? 50? Hur mycket godis kommer jag köpa? Hur lång tid dröjer det innan allt säljssnack (och alla geléhallon) står mig upp i halsen? E3 är ett sabla åbäke som inte liknar något annat. Jag både älskar och hatar det. Mest det tidigare, men klockan 03:58 på måndag är det nog mer det senare.

Charlie “sommarlov” Mårtensson
Är äntligen färdig med skolan och upplever nu ett overkligt tillstånd av att inte ha någonting alls att göra. Helgen tillbringas därför med att komma ikapp allt jag lade åt sidan medan jag var för upptagen och/eller utmattad: äntligen klura ut hur en ritplatta fungerar, tjuvstarta japanskplugget, kolla serier, och spela Horizon Zero Dawn. Får nästan torka en tår. Det är så här livet ska vara.

Thomas “Bobby car-offer” Petersson
Jag vill göra och känna som Charlie gör. Får jag det? Annars ser det väl ut som jag kommer såga lite ved, cykla lite och “bara vara hemma med familjen”. Jag klagar inte, det är väl mest det att småbarnsfamiljers helger sällan leder till några större utsvävningar. Å andra sidan kan det bli krig mellan dinosauriefraktionen och plus plussarna, man kan få krosskador av Den röda faran (sönerna har tre Bobby cars) och så väl blod- som jordsmak i munnen av Son d.y:s stövel när han våldsgungar, så missta för Guds skull inte “likartat” med “händelsefattigt”.
Just det, det är ju E3 också. Det blir fräckt.
Någon av dessa dagar ska jag också ta mig tid att bara spela skiten ur något. Kanske livesänder jag det också. jag ska bara lära mig hur OBS, YT live, min GoPro och/eller Shadowplay samverkar. Vi ses 2019 alltså!

Mikael “inre harmoni” Hjalmarson
Min helg kommer att bli magisk och fri från stress. Denna korta arbetsvecka har gjort att jag inleder ledigheten med att faktiskt vara pigg. All träning för veckan är avklarad och jag har tänkt belöna mig med lite skräpmat, godis och annat som hotar att förstöra det goda arbetet jag har gjort. I spelväg har jag blivit tipsad om Northguard och funderar på om det inte kan vara värt några slantar. Alternativet är att jag tar mig i kragen och spelar något av de tio spel jag redan har påbörjat. Är det sådant som kallas I-landsproblem?

Rikard “gillar c-kändisar” Olsson
Jag kommer framför allt hålla ett noga öga på vad som händer med Nintendo Switch och ser fram emot mer nyheter om Super Mario Odyssey. Annars ser jag fram emot att se vilka halvårsgamla memes som kommer få alla att sträcka sig efter skämskudden, samt vilka avdankade c-kändisar som kommer att låtsas bry sig om spel på scen.

Jerry “Snape kills Dumbledore!” Fogselius
Jag är fortfarande totalfrälst av Breath of the Wild. Kanske såpass mycket att mitt tjat är värre än Bennys om Persona 5? Så fort jag får en stund över, drar jag igång Switch och beger mig ut i den massiva världen som senaste Zelda består av. Förutom att utforska varenda vrå av Hyrule kommer jag även att kika på en eller ett par Harry Potter-filmer; ska iväg till London nästa år och se teatern, så jag och sambon fräschar upp minnet just nu! Och så har vi förstås det där med E3… Det kommer bli en fullspäckad, sömnlös nördhelg, med andra ord.

Mats “den här tyckte den roliga redaktören passade bra här” Nylund
Min helg började tidigt, med en ledig fredag. Det perfekta tillfället att installera min nya, feta gamingskärm, tänkte jag. Jag tänkte fel. I det ögonblick jag kopplade in den, fick min trogna PC tuppjuck och startade om sig. En blåskärm mötte mig när jag bytte till den gamla skärmen. Så startade datorn om sig igen. Ny blåskärm. Ny omstart. Ny blåskärm. Så där höll det på hela fredagen, även en total ominstallering av Windows 10 resulterade i nya blåskärmar, och den enda support jag kunde hitta yrade lite vagt om att det kunde vara någon drivrutin som var för gammal, eller inte passade Windows 10, eller något annat slags mörk magi som i vilket fall som helst inte var så mycket att göra åt. Jag såg framför mig hur jag tillbringade lördagen med att jaga runt på stan i jakt på delar till en helt ny dator, då jag med ett snabbt handgrepp tegelstenat den jag byggde för inte ens ett halvår sedan. I skrivande stund fungerar det – än så länge. Så min helg kommer att tillbringas med att stirra på skärmen i skräck, helt övertygad om att den när som helst kommer att slocka igen. Och den nya, fetare skärmen? Den står i ett hörn och skäms. Nästa vecka, kanske.

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts