Videorecension: What Remains of Edith Finch

Videorecension: What Remains of Edith Finch

Jag hade en liten kris när jag var rätt ny på det här med att recensera spel för ungefär tio år sedan. Jag tog mig an Penumbra: Black Plague, en budgetskräckis av svenska Frictional Games, och kraftigt varierande prislappar på spel var fortfarande ett rätt nytt koncept, i alla fall för mig. Jag var van vid fullpris eller struntsummor.

Penumbra: Black Plague var mitt emellan. Det här förorsakade en del huvudbry för mig, för spelet kändes som ett fullprisspel, bortsett från de spartanska texturerna och kala miljöerna. Sanslöst imponerande för ett spel i den här prisklassen, och jag började fundera över om det inte även borde reflekteras i slutbetyget.

Dessa tankar var rent nonsens. Alla människor har olika ekonomiska situationer och olika gränser för vad de kan tänkas betala för spel. Vissa lägger orimliga summor på ett och samma spel via mikrotransaktioner medan vissa andra enbart inhandlar spel under de stora Steam-reorna och håller sig i skinnet resten av året.

What Remains of Edith Finch kostar 20 euro och är två timmar långt. Värdefrågan i den ekvationen måste var och en hitta ett eget svar på. Allt jag kan säga är att spelet är mer än värt att uppleva – ett av de bästa tänkbara sätten att spendera en kväll på under våren 2017 – även om det är långt ifrån felfritt.

Här är min realtivt spoilerfria videorecension av What Remains of Edith Finch. Jag visar bara delar av två vinjetter och spelets allra första scener. Min textrecension av What Remains of Edith Finch hittar ni också här.

Recension: What Remains of Edith Finch

Benny hugger huvudet av fiskar och undersöker texturer.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts