Videointryck: Quake Champions

Videointryck: Quake Champions

Här på PC Gamer gillar vi Quake. Eller i alla fall de av som gillar Quake så gillar Quake. I lördags kunde du läsa ett skriftligt speltest av Quake Champions författat av Jocke Kilman, och nu idag (eller redan i fredags om du är uppmärksam kring vad som händer på vår Youtube-kanal) kan du se ett speltest i videoform. Valfrihet och allt det där ni vet.

Själv älskar jag Quake 3 Arena av hela mitt hjärta. Jag minns den smått legendariska åtta sidor långa recensionen i PC Gamer, och all förgående hajp med Q3 Test i alla dess former. Quake 3 Arena släpptes under den perioden av mitt liv som jag var som allra mest mottaglig för multiplayershooters, jag hängde på LAN varannan helg och när det inte var Quake 3 som spelades så var det Unreal Tournament eller Counter-Strike. Fina tider.

Quake Champions är väldigt Quake 3, till den grad att man kan ifrågasätta dess existensberättigande, speciellt med tanke på att Quake Live redan finns. Men om Id Software verkligen satsar på det här och pumpar ut nya banor i en stadig takt under första året (och då menar jag nya, inte nya versioner av gamla) kommer jag förmodligen sitta där ändå, lika förälskad i den rena, råa spelmekaniken nu som jag var 1999, spelarkaraktärernas unika förmågor till trots.

I den här intrycksvideon händer det rentav att jag tappar fattningen av ren upphestning. Visst, det är enkelt att överspela och förstärka känslor när man sitter framför en kamera (i alla fall för mig) men kärnan bakom är ändå alltid äkta. Att lyckas med en perfekt träff med raketkastaren är än idag något av det mest belönande man kan göra i spel överhuvudtaget.

Kom ihåg att anmäla dig till den stängda Quake Champions-betan (som lika gärna kan betraktas som öppen) på den officiella hemsidan.

Intryck: Quake Champions

Benny spelar betan av Id Softwares nya arenskjutare och är rätt förälskad. Ljudet kraschar mot slutet men eh!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts