Vanquish har en rätt spektakulär glitch

Vanquish har en rätt spektakulär glitch

Shinji Mikamis och Platinum Games actionklassiker Vanquish finns ute på Steam sedan i torsdags. Mottagandet har varit oerhört positivt, precis som fallet var med Bayonetta för en och en halv månad sedan, men nu har det kommit fram att pc-portningen av Vanquish inte verkar fullt lika perfekt som man vid en första anblick kanske kan tro.

Borta hos NeoGAF har användaren Wesker presenterat övertygande bevis på att den upplåsta bildhastigheten medfört en del (förmodligen) oavsiktliga bieffekter. Vid en blidhastighet låst till 30 fps kan huvudrollen Sam Gideon ta emot en handfull träffar i spelets träningsläge innan skärmen börjar lysa rött, medan samma situation i 60 fps resulterar i nästintill omedelbar död.

Det är inte ovanligt att pc-portningar av konsolspel får problem när man låser upp bildhastigheten (Dark Souls är ett av de mest kända exemplen) men i det här fallet kanske man kan betrakta det som att spelet justerar dess egen svårighetsgrad, då det trots allt är mycket enklare att besegra spelets fiender med tangentbord och mus.

30 fps.

 

60 fps.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts