Square Enix och Io Interactive går skilda vägar

Square Enix och Io Interactive går skilda vägar

Åtminstone jag är chockad av det här händelseförloppet. Fjolårets episodiska Hitman-serie kan i mångt och mycket betraktas som en succé, en lyckad nytolkning av hela serien som engagerade spelare på ett sätt som tidigare inte varit möjligt. Redan i augusti under fjolåret började det viskas om både en andra och en tredje säsong, men nu verkar det tyvärr som att vi inte kommer få någon uppföljare alls.

I ett pressmeddelande har Square Enix berättat att de numera försöker sälja den danska Hitman-studion Io Interactive, till följd av “extraordinära förluster” under det nyss avslutade räkenskapsåret. Huruvida Hitman-varumärket stannar hos Square Enix eller inte framgår inte, men oavsett hur det är med den saken gör vi nog bäst i att sluta drömma om fler Hitman-äventyr tills vidare.

Förutom Hitman-serien ligger Io Interactive även bakom titlar som Freedom Fighters (2003), Kane & Lynch: Dead Men (2007), Mini Ninjas (2009) och Kane & Lynch 2: Dog Days (2010). Vi på PC Gamer önskar danskarna lycka till och hoppas att de hittar ett nytt hem inom kort.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts