Ryktet går att IO Interactive fortfarande arbetar på andra säsongen av Hitman

Ryktet går att IO Interactive fortfarande arbetar på andra säsongen av Hitman

Det kom som en överraskning för de flesta av oss när Square Enix plötsligt annonserade att de vill göra sig av med danska IO Interactive som nyligen avslutade första säsongen av Hitman, som varit genomgående framgångsrik och fått generellt bra kritik (vår Emil gav mestadels fördelaktiga betyg: Intro Pack, Sapienza, Marrakesh, Bangkok, Colorado, Hokkaido).

Vi kunde då alla anta att framtiden för både IO Interactive och Hitman såg mörk ut och att den där andra säsongen som utannonserades förmodligen aldrig skulle se dagsljus. Hoppets låga har dock tänts av den tyska spelsidan Gamestar.de (översatt via Google Translate här) som hävdar att rättigheterna till Hitman och karaktären Agent 47 stannar med IO även efter att de bryter med Square Enix.

Gamestar hävdar att de pratat med en “pålitlig källa” som säger att Io fortfarande arbetar på säsong 2, som ska vara halvvägs in i utveckligen och redo att släppas 2018. De avslutar sitt scoop med följande kommentar:

– Vi kan inte avslöja fler detaljer om ursprunget till den här informationen men vi betraktar den som absolut pålitlig och säker. Vi förväntar oss också att Io kommer att kommentera saken nästa vecka.

Givetvis bör vi ta den här informationen med ett par decilitermått salt, men om det stämmer kommer vi förmdoligen få veta snart. IO har ännu inte kommenterat saken men på deras Twitter postade de igår följande:

Io-Interactive on Twitter

You won’t see any tweets from us today because it’s a public holiday here in Denmark. We’ll be back on Monday after a long weekend.

Kanske, kanske, kanske har de något särskilt att prata om på måndag? Håll tummarna hårt om pianotråden tills dess.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts