Remedy utvecklar nytt actionspel i tredjeperson

Remedy utvecklar nytt actionspel i tredjeperson

Sedan tidigare vet vi att den finska studion Remedy samarbetar med sydkoreanska Smilegate, och kommer utveckla enspelarkampanjen (antar vi) i den kommande Counter-Strike-doftande förstapersonsskjutaren Crossfire 2. Förra sommaren utsågs också Redlynx-veteranen Tero Virtala till Remedys nya vd, och vi fick reda på att studion expanderat kraftigt och numera är kapabel till att utveckla flera spel samtidigt.

Nu har 505 Games – utgivare av vitt skilda titlar som Payday 2, Adrift, Abzû och Virginiaavslöjat att de kommer ge ut ett nytt icke utannonserat spel av Remedy. 505 Games bidrar med 7,75 miljoner euro till utvecklingsbudgeten i utbyte mot 45 procent av försäljningsintäkterna. Det nya spelet går under kodnamnet Project 7 och är en “filmisk tredjepersonsskjutare” som utspelas i ett Remedy-skapat universum.

Till skillnad från Remedys tidigare bidrag till genren – Max Payne, Max Payne 2, Alan Wake och Quantum Break – ämnar dock det nya spelet innehålla “en spelstruktur som erbjuder en långvarig upplevelse” med den “djupaste spelmekaniken i ett Remedy-spel hittills”. Det nya spelet kommer byggas med Remedys egna motor Northlight, som även användes i Quantum Break.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts