Remedy utvecklar inte Alan Wake 2 just nu

Remedy utvecklar inte Alan Wake 2 just nu

I början av maj fick vi reda på att finska studion Remedy Entertainment skrivit ett avtal med utgivaren 505 Games om en ny “filmisk tredjepersonsskjutare” som utspelas i ett “Remedy-skapat universum”. Vänner av rättvisa och god smak började givetvis drömma om Alan Wake 2, men i en intervju med Eurogamer har Remedys Sam Lake (eller Sami Järvi som han faktiskt heter på riktigt) berättat att spelet som bär kodnamnet Project 7 är något helt annat.

P7 är inte Alan Wake 2, det bör sägas rakt ut. Men det betyder inte att Alan Wake 2 som en idé är dött. Jag skulle verkligen vilja göra Alan Wake 2, men vi utvecklar det inte för tillfället. Vi äger Alan Wake, jag känner att det finns värde i Alan Wake, jag skulle vilja göra mer Alan Wake, men dessa saker handlar om mer än kreativitet, det finns en affärssida att ta i beaktande också. Många saker måste falla på plats för att göra spelet möjligt.

Remedy har ändå pitchat Alan Wake 2 för en rad olika utgivare, men det har aldrig känts riktigt rätt.

– Det har alltid känts som att det skulle resultera i en kompromiss av flera olika anledningar, och då kan vi inte göra den Alan Wake-uppföljare vi verkligen vill… Alan Wake är värdefullt för oss, och om vi skulle utveckla spelet vill vi göra det på våra egna villkor, den rätta sortens uppföljare utan kompromisser och inte ett spel som bara existerar för sakens skull.

I samma intervju berättar Sam Lake också att upplägget med live-action-episoder blandat med spelsekvenser ursprungligen var ämnat för Alan Wake 2, men eftersom Remedy äger rättigheterna till varumärket ville Microsoft att studion skulle göra Quantum Break istället, en serie som den amerikanska utgivaren äger de fulla rättigheterna till.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts