Om Tim Burton skulle göra ett spel

Om Tim Burton skulle göra ett spel

Den italienska studion Ovosonico grundades 2012 av industriveteranen och Shadows of the Damned-meriterade Massimo Guarini. Studions debutspel Muarsaski Baby släpptes under 2014, en pusselplattformare vars främsta företräde nog kan tillskrivas den Edward Gorey-inspirerade grafiska stilen.

Nu har Ovosonico avslöjat sitt nya spel Last Day of June. Denna gång känns filmregissören Tim Burton som en väldigt uppenbar inspirationskälla, inte minst med tanke på att Frankenweenie-animatören Jess Cope också jobbar med projektet tillsammans med den prisbelönte musikern Steven Wilson.

Last Day of June beskrivs som en “interaktiv berättelse” om kärlek och saknad där man tar rollen som Carl och försöker rädda livet på kärestan June (därav titeln, kan vi anta). Spelet kommer släppas på Steam någon gång under 2017. Här är premiärtrailern för Last Day of June.

Last Day of June – Announcement Teaser Trailer

Last Day of June is an interactive tale about love and loss from an all-star team of creators including critically acclaimed director Massimo Guarini (Murasaki Baby, Shadows of the Damned) and award-winning musician and record producer Steven Wilson, featuring a collaboration with writer/director Jess Cope (animator on Tim Burton’s “Frankenweenie” and director for Metallica’s “Here Comes Revenge” music video).

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts