Oheligt helgmyz: Little Nightmares

Oheligt helgmyz: Little Nightmares

I slutet av april släpptes svenska Tarsier Studios stilfulla mysskräckis Little Nightmares. Här hos oss har Charlie Mårtensson recenserat spelet, och delat ut det inte fullt så imponerande betyget 68 procent. ”En mysryslig, oftast trevlig, ibland frustrerande liten mardröm, som bleknar bort i morgonljuset” lyder den slutliga motiveringen.

Efter att ha spelat den första timmen av spelet är jag väldigt mycket inne på samma spår som Charlie. Jag diggar verkligen stämningen och den grafiska designen något enormt, men finner själva spelandet rätt frustrerande med bristande precision i den “flytande” kontrollen och fysiken. Det är lite för omständligt att göra även de enklaste sakerna.

I videon nedan demonstrerar jag det gång efter annan när jag försöker utföra precisionshopp och ständigt misslyckas, vilket bara belyser det något bristfälliga checkpointsystemet. Jag är dock hyfsat övertygad ändå om att jag kommer spela färdigt det här spelet, då jag verkligen vill se vilka andra avgrundsfasor som ruvar i Tarsier Studios fascinerande värld.

Intryck: Little Nightmares

Benny spelar inledningen av Tarsiers mysskräckis.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts