Oculus avvecklar den egna Story-studion

Oculus avvecklar den egna Story-studion

Det känns fortfarande som att hela VR-grejen sitter och väger. Hårdvaran finns, absolut, men de spel som verkligen skulle få folk att punga ut pengarna som krävs för den fortsätter lysa med sin frånvaro. Visst är grejer som Job Simulator och Batman: Arkham VR (som alldeles nyligen släpptes till pc) roliga, men sedan då?

Oculus har haft ett turbulent år. De har blandat Zenimax-rättstvister med Palmer Luckey-kontroverser, och även om de gräver pengarna ur Facebooks massiva fickor måste ändå smärtgränserna dras någonstans. Nu verkar åtminstone en av dem ha passerats: Oculus har bestämts sig för att “börja avveckla” den egna Story-studion.

– Vi går nu in i nästa kapitel av VR-utvecklingen, skriver den före detta Naughty Dog-chefen Jason Rubin på den officiella Oculus-bloggen. Nya skapare kommer in på marknaden, fulla av förväntningar om ökad adaption och tillväxt, och vi har undersökt hur vi bäst kan fördela våra resurser över det rådande ekosystemet. Efter noggrann övervägning har vi därför bestämt oss för att flytta fokus från intern innehållsproduktion till att stöda fler externa produktioner.

Under Story Studios korta livstid hann man skapa de interaktiva berättelserna Lost, Henry (på bilden ovan) och Dear Angelica. Eftersom frasen “avveckling” används i det officiella uttalandet antar vi att vi kommer få ytterligare en eller två VR-upplevelser från Story Studio innan sagan är all.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts