Nytt Project IGI är under utveckling

Nytt Project IGI är under utveckling

Den 15 december 2000 släppte Eidos (numera Square Enix) Project IGI, en taktisk förstapersonsskjutare utvecklad av den norska studion Innerloop Studios. Jag hade nästan glömt bort att spelet överhuvudtaget existerade, men så här i efterhand känns det absolut rättvist att beskriva det som en sorts föregångare till Far Cry. Det släpptes även en uppföljare kallad IGI 2: Covert Strike under 2003.

Nu har den norska sidan Pressfire rapporterat att Artplant – en ny studio grundad av ett gäng Innerlopp-veteraner – mottagit ett bidrag av NFI (norska filminstitutet) för att utveckla ett nytt Project IGI med undetiteln Vi går inn (som ju lär översättas till We’re Going In relativt omgående). Square Enix äger fortfarande rättigheterna till de två första IGI-spelen (så förvänta er inte att några nyversioner blir aktuella inom kort) men tidigare i år köpte Artplant rättigheterna för alla nya spel baserade på varumärket.

Det nya IGI-spelet ska “bygga vidare på friheten som serien är känd för” och det verkar också som att de tidigare spelens hjälte David Jones kommer återkomma i huvudrollen. Av titeln att döma kan vi förmodligen även utgå från att spelet kommer ha ett genomgående co-op-stöd.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts