Nya Need for Speed kommer ha ett offlineläge

Nya Need for Speed kommer ha ett offlineläge

Det har släppts sämre spel än rebooten av Need for Speed de senaste åren. Absolut. Men absolut inget annat spel har lyckats krypa mig under skinnet på ett lika enerverande sätt. Det kändes som att varje enskilt designbeslut hade fattats för att irritera mig själv, personligen (Mats Nylund var inte så förtjust heller).

Hemska FMV-människor? Check! Ingen manuell växellåda eller cockpit-vy? Check! Pinsam produktplacering? Check! Fistbumps i förstaperson? Check! Sugig körkänsla? Check! Tråkig spelvärld? Check! Skitjobbig uppdragsstruktur? Check! Fokus på drifting istället för riktig racing? Check. Usel AI? Check, check, check.

Men det kanske mest enerverande av allt var uppkopplingskravet. Med våld tvingades man i samma sessioner som andra spelare, vilket oftast ledde till att jag frontalkrockade med dem när vi körde helt åtskilda tävlingar i motsatta riktningar. Kul en gång, fruktansvärt irriterande därefter. Dessutom kunde man inte pausa spelet, och de stundtals långa laddningstiderna (som jag antar berodde på tröga servrar) fick mig att installera om spelet, i tro om att något hade gått fel. Två gånger.

I mars fick vi reda på att nästa Need for Speed kommer göra debut under E3 (eller ja, EA Play egentligen eftersom Electronic Arts inte officiellt närvarar på mässan) men redan nu kommer Göteborgs-baserade Ghost Games med lugnande besked angående det nya spelet.

Det kommer att släppas mot slutet av året och innehållar en spelvärld som kommer vara mycket mer varierad än sist, inklusive offroad-tävlingar bland kanjoner. Vi kommer även kunna skräddarsy våra bilar i en större grad (användarskapade liveries á la Forza, tack!) och polisjakterna ska vara mer spännande (istället för farsartade som i det förra spelet, då?).

Sist men inte minst berättar också Ghost Games att onlinekravet är slopat, man kommer kunna spela igenom hela spelet på egen hand om man så vill, och man kan numera också pausa spelet. Vi hoppas på fler uppmuntrande tecken från det nya spelet i juni.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts