Ny utvecklardagbok för Rime

Ny utvecklardagbok för Rime

Till en början var spanska Tequila Works nya färgsprakande och Zelda-doftande äventyr Rime konsolexklusivt. Det här ändrades i början av det här året, tack och lov, och i mars fick vi både lanseringsdatum (den 26 maj) och prislapp (30 dollar). För lite mindre än en månad sedan tittade vi på en trevlig liten utvecklardagbok som först och främst koncentrerade sig på spelet oerhört mysiga grafik, dess inspirationskällor och visuella knep för att leda spelarens uppmärksamhet på inte överdrivet uppenbara sätt.

Nu är det dags igen med den tredje utvecklardagboken i ordningen. Den här gången fokuserar vi till stora dela på spelmekaniken, animationer och nivådesign. Precis som i The Legend of Zelda: Breath of the Wild vill Tequila Works skapa en väldigt sammankopplad värld där man ständigt har resans slutmål (slottet i Zelda, tornet i Rime) i sikte. Vi får också bekanta oss med öns till synes vänliga invånare Shades, som var tänkta att vara de huvudsakliga fienderna när Rime fortfarande innehöll strider.

Här är den nya utvecklardagboken för Rime.

RiME Dev Diary 3

In this third developer diary, Tequila Works discusses how level designers and animators take ideas and concept art, and build them into a living, puzzling world.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts