Nu kan du spela VR med din katt

Nu kan du spela VR med din katt

Jag äger ingen VR-hjälm, men jag har däremot två katter och jag kan därmed tänka mig att de inte är optimala kompanjoner just när man vill förlora sig i en virtuell värld. Katter har nämligen en tendens att befinna sig på, kring och under dina fötter, vilket sätter deras små liv i fara när matte eller husse klampar runt, blind mot sin omvärld med en fet plasthjälm på skallen.

Ett gäng kattälskande VR-entusiaster beslöt sig för att göra något åt den saken och utvecklade en svingullig liten jacka med en Vive Tracker. Om din katt är hyfsat medgörlig kan de bära jackan medan du spelar, vilket låter dig se en polygonisk version av kissen i själva spelet. Den här videon visar hur det funkar i en rad olika VR-spel:

Tracker VR on Twitter

New video up of our #cat in #VR in all sorts of @SteamVR games! Check out more of @TrackerVR on our @Patreon! https://t.co/fW7yMLbOZQ https://t.co/0c0nDiMP6R

Jackan är en del i ett projekt som kallas Tracker VR och utvecklas av Triangular Pixels som experimenterar i att inkorporera utomstående objekt i VR-upplevelsen.

– Självklart valde vi vår katt som utgångspunkt.

Självklart.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts