Forza Horizon 3: Hot Wheels

Forza Horizon 3: Hot Wheels

Recension: Forza Horizon 3: Hot Wheels

Tusen tekniska svårigheter till trots lyckas Benny ändå knåpa ihop en video om den nya expansionen.

Hot Wheels tar Forza Horizon 3 till nya höjder, bokstavligt talat.

Vilken är den största skillnaden mellan olika racingspel? Kurvtagningen. Oavsett om vi pratar bredsladdar i Burnout eller klinisk precision i valfritt F1-spel lyser spelens personlighet som allra starkast just här. Kurvorna är spelens själ, främsta glädjeämne och knepigaste hinder.

Playground Games kunde ha gjort det lätt för sig. De kunde ha dragit några nya bansträckningar i de befintliga australiensiska slätterna, skogarna och stadskärnorna, lagt till några nya bilar och sedan gått på semester. Istället gjorde de raka motsatsen.

I Blizzard Mountain, den första expansionen till Forza Horizon 3, lade de till helt nya vägar och en helt ny väderlek, vilket förändrade känslan i grunden. I kurvorna var man tvungna att se upp för isfläckar och de otaliga hårnålarna uppför bergssluttningar lämpade sig alldeles utmärkt för de bredaste av bredsladdar.

I Hot Wheels river man upp regelboken igen. På några öar utanför den australiensiska kusten har Horizon-festivalen byggt vansinniga, upphöjda vägbanor i gnistrande orange och blått. Man har slängt in loopar och turboplattor, tillsammans med svepande, evighetslånga kurvor som sätter nya färdigheter på prov och ofta kräver justeringar med millimeterprecision.

Läs också: Så bra är Prey

I korthet:

Vad är det?

Det mest lekfulla Forza hittills

Utvecklare

Playground Games

Utgivare

Microsoft

Webb

xbox.com/sv-se/games/forza-horizon-3

Cirkapris

195:-

Pegi

3 år

Spelat på

Intel Core i5-4690K, Geforce GTX 970, 16 GB RAM

Kolla även in

Trackmania Sunrise

Både Hot Wheels-kärror och vanliga bilar är välkomna på de nya banorna.

Själva upplägget är detsamma som i Blizzard Mountain – en ny progressionsstege åtskild från originalspelet, vilket gör att man kan ta sig an det nya innehållet i princip när man vill. Tävlingstyperna och de övriga aktiviteterna är alla stöpta i bekanta former, och man kan återigen roffa hem en bonusmedalj från varje tävling om man uppfyller ett specifikt mål.

Tre nya bilar baserade på Mattels klassiska leksaker får vi också (och några modifierade existerande bilar i linje med temat). De kunde gärna ha fått vara fler – den aggressiva designen gör att de särskiljer sig rejält från det övriga utbudet, och den nyfunna lekfullheten hade varit ännu större om alla bilarna hade varit lika bombastiska som vägarna de kör på.

Bandesignen har dock sitt pris: den öppna spelvärlden begränsas rejält på grund av de klart definierade vägarna och datorförarna har stundtals lite konstiga bromspunkter, precis som om de inte riktigt vore vana vid den vansinnigt höga hastigheten. Ibland är det också svårt att se vart man är på väg när man slänger sig ut för en ramp, speciellt om man använder någon av förstapersonsvinklarna.

Dessa småmissar påverkar ändå inte helheten nämnvärt. Hot Wheels är en frisk, stimulerande fläkt för serien, och ännu ett perfekt exempel på hur man gör dlc för ett racingspel. Hot Wheels känns verkligen som en ny upplevelse, något som byggts i efterhand med ny energi och inspiration, istället för något som kunde ha plockats rakt ur originalet. Suveränt!

Läs också: De bästa grafikkorten just nu

Om man kör för långsamt är det faktiskt fullt möjligt att falla av mitt i looparna. 268 km/h räcker dock alldeles utmärkt.
Forza Horizon 3: Hot Wheels Reviewed by on .
4.1

Utslag

82
82
En ny hisnande spelupplevelse inom ramarna av det bekanta. Kan man kräva något mer av ett dlc?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts