Blizzard säger att Battle.net fortfarande inte heter Battle.net

Blizzard säger att Battle.net fortfarande inte heter Battle.net

I slutet av mars nåddes vi av den rätt beklagliga nyheten att Blizzards klassiska onlineplattform Battle.net inte länger heter Battle.net, utan numera lystrar till det generiska namnet Blizzard App. Ett klart nedköp enligt de allra flesta – Battle.net är och förblir ett namn med en stark betydelse för världens spelare, medan Blizzard App är svårt att ens komma ihåg i mer än 30 sekunder, uppenbarligen även för Blizzard själva.

När Destiny 2 hade gameplaypremiär i torsdags valde till och med Blizzard-chefen Mike Morhaime att fortsätta kalla Battle.net för Battle.net (Bungies nya onlineskjutare blir nämligen exklusiv till Blizzards plattform). Det här skapade en del förvirring och kommentarer i stil med “om Blizzard fortsätter kalla Battle.net för Battle.net kommer jag också fortsätta kalla Battle.net för Battle.net”.

Polygon undrade vad som egentligen pågår kring det här ärendet, och sökte därför en kommentar från Blizzard själva. Har Blizzard App redan gått tillbaka till det gamla namnet?

– Namnet är fortfarande Blizzard Launcher, svarade en representant från Blizzard. Vi gjorde bara ett undantag för den här utannonseringen.

Det finns flera problem här. För det första tycks inte Blizzard själva vara överens om vad det nya officiella namnet för deras plattform ska vara, och för det andra – om man verkligen menade allvar med namnbytet – hade det här varit det perfekta tillfället att pränta in det i allmänhetens medvetande en gång för alla.

Istället gick man år det motsatta hållet och såg till att Battle.net återigen blev en av de mest omtalade termerna på internet under den gångna veckan. Bra jobbat?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts