Biowares nya spel försenas bortom mars 2018

Biowares nya spel försenas bortom mars 2018

Det är ingen hemlighet att den kanadensiska rollspelsfabriken Bioware håller på med att utveckla ett helt nytt spel i en helt ny serie. Arbetet ska ha pågått sedan 2012 och i början av februari meddelade man stolt att spelet skulle bli klart redan till det första kvartalet 2018.

Under ett konferenssamtal med investerare har dock Electronic Arts vd Andrew Wilson meddelat att det nya Bioware-spelet kommer dröja bortom det nuvarande räkenskapsåret, som tar slut den 31 mars 2018.

– Vi är väldigt nöjda med framstegen för vårt nya actionvarumärke av Bioware, sade Andrew Wilson. Designen är fantastisk. Spelmekaniken är ypperlig och actionsekvenserna kommer vara uppfriskande.

–  Spelet byggs kring en levande tjänst och genom vår kreativa process beslöt vi oss för att vidareutveckla den nya disruptiva sociala designen för våra spelare. För att ackommodera det här har vi beslutat oss för att flytta fram lanseringen till räkenskapsåret 2019.

Vad “disruptiv social design” kan tänkas vara för något kan vi bara gissa oss till i dagsläget. Klar sak är i alla fall att Electronic Arts lärt sig en del av mottagandet av Mass Effect: Andromeda, som stressades ut på marknaden i slutet av mars i år. Hur som helst kan vi nog förvänta oss en första glimt av det nya Bioware-spelet under EA Play i samband med E3 i juni. Hoppas vi, i alla fall.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts