Alan Wake försvinner från Steam på måndag

Alan Wake försvinner från Steam på måndag

Remedy Entertinament har via sin Twitter annonserat att Alan Wake, dess dlc och den fristående expansionen American Nightmare kommer att försvinna från Steam (och Xbox Live) den 15e maj. Anledningen ska vara att rättigheterna till den licenserade musiken som används i spelet går ut efter sju år, och just måndag råkar vara Alans sjunde födelsdag. Varje kapitel i spelet avslutas nämligen med en väl vald licenserad låt av bland annat Depeche Mode, Nick Cave & The Bad Seeds, David Bowie, Ed Harcourt och svenska Anna Ternheim.

Spelare som har köpt spelet kommer fortfarande att kunna spela och ladda ned det i framtiden, men efter helgen kommer det alltså inte finnas tillgängligt att köpa längre. För att “fira” den här bitterljuva årsdagen kommer Remedy dock att sälja spelet och allt extramaterial för 90% rabatt på Steam över helgen.

Har du alltså väntat alla dessa år på att spela Alan Wake har tiden aldrig varit mer mogen att göra slag i saken, speciellt som Alan Wake faktiskt har åldrats förvånansvärt bra. Det är fortfarande ett rasande atmosfäriskt spel som inspirerats friskt av både Twin Peaks och Stephen Kings samlade oeuvre, och som vågade ta flera absurda svängar i ton och berättande.

Tråkigt nog kommer vi förmodligen aldrig få någon ordentlig uppföljare – jag rekommenderar Polygons artikel om det försvunna Alan Wake 2 som också innehåller en del coola konceptbilder – och veta vad i helsike den där cliffhangern betydde. Spekulera gärna fritt i kommentarerna.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts