Videorecension: Bayonetta

Videorecension: Bayonetta

Det började som ett utstuderat skämt. Den 1 april släppte Sega 8-bit Bayonetta på Steam (av någon anledning finns det tydligen inte tillgängligt längre?) men det stod snart klart att något betydligt större än så var i görningen när en mystisk nedräkning upptäcktes på originalspelets officiella hemsida.

En pc-portning av Bayonetta släpptes på Steam ett litet tag senare, den 11 april. Förra veckan spelade jag igenom spelet i dess helhet för allra första gången (även om jag faktiskt äger det till både Xbox 360 och Wii U sedan tidigare) och den skriftliga recensionen hittar ni här. En ansenlig del av texten ägnas åt att hylla det tekniska arbetet, men vissa saker gör man helt enkelt bäst i att se med egna ögon. Därför: videorecension!

Tyvärr vill Youtube inte lägga upp helt och hållet okomprimerade videor, men det torde ändå framgå att spelet flyter som smör och att striderna fortfarande håller absolut världsklass. Sedan kan man ju tycka lite vad man vill om resten av spelet (själv tycker jag fienderna och miljöerna är rätt tråkiga) men sett till ren spelbarhet är och förblir Bayonetta smått fantastiskt, och kommer förmodligen fortsätta vara det tills tidens slut.

Här är videorecensionen av Bayonetta.

Recension: Bayonetta

Benny kollar in den suveräna pc-portningen av actionklassikern Bayonetta.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts