Trailer och datum för Tumbleseed

Trailer och datum för Tumbleseed

Jag diggade Icy Tower ganska intensivt några månader under början av 00-talet. Av någon anledning fick jag för mig att spelet gick perfekt ihop med Jennifer Lopez gamla dänga Jenny from the Block så där satt jag, timme efter timme i mörkret och försökte komma så högt upp som möjligt i Johan Peitz isiga torn, samtidigt som jag försökte träffa beatet perfekt.

Tumbleseed är ett nytt spel av Benedict Fritz, Greg Wohlwend, Joel Corelitz, David Laskey och Jenna Blazevich. Man kan tycka att de kanske skulle ha kommit på ett gemensamt studionamn, men nu är det som det är. Tumbleseed är ett “rullande roguelike” och spelarnas uppgift är att lotsa ett frö så långt uppför ett procedurellt genererat berg som möjligt. Man kan låsa upp över 30 krafter i fem olika världar, och några av dem demonstreras i animerad gif-form på den officiella hemsidan.

Nedan ser ni också en trailer som förkunnar att Tumbleseed släpps om drygt två veckor, tisdagen den 2 maj. Spelet har också en produktsida på Steam där vi få reda på att det bjuder på fullt handkontrollsstöd, men tyvärr inte några multiplayerlägen.

TumbleSeed – Out May 2nd on Switch, PS4 & Steam

TumbleSeed is a deceptively deep roguelike about balancing a seed up a dangerous and ever-changing mountain. Out May 2nd on Nintendo Switch, PS4 and Steam. http://TumbleSeed.com

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts