Taro Yoko vill göra en en remake av Nier

Taro Yoko vill göra en en remake av Nier

Nier: Automata är inte bara ett av årets absolut bästa spel hittills, det är även en rätt stor försäljningsframgång. För några veckor sedan korsade det en miljon exemplar sammanlagt till pc och Playstation 4, fysisk och digital försäljning medräknat. Men i en intervju med Famitsu (via Siliconera) säger spelets excentriske regissör Taro Yoko att han inte fått se särskilt många bevis på succén ännu.

– Jag har sagt det förr och jag säger det igen, bara för att jag vill att ni ska veta. Efter att ha sålt en miljon exemplar… har jag fortfarande inte sett till några pengar.

Platinum Games-producenten Yosuke Saito flikar in att han inte heller fått betalt ännu. Duon öppnar ändå dörren för en remake av föregångaren Nier från 2010, om de får betalt för att göra den, det vill säga.

– Jag skulle göra vad som helst om jag får betalt för det, säger Taro Yoko.

Utvecklarna hos Platinum Games tror även att begäret för en eventuell Nier-remake kommer växa i och med det nyligen avslöjade dlc-paketet som kommer släppas nästa månad. Det bjuder bland annat på kostymer från originalspelet och strider i nya arenor mot bossar baserade på de verkställande direktörerna hos både Square Enix och Platinum Games. Kanske ett sätt att för teamet att visa sitt missnöje över uteblivna löner?

Här är ett gameplayklipp från det nya dlc:t och den kompletta intervjun med Famitsu.

NieR: Automata – 3C3C1D119440927 DLC Gameplay

Invaders from another world attack without warning – unleashing the machine lifeforms. To break the deadlock, a new breed of android infantry is sent into the fray: the YoRHa squad. NieR: Automata™ is a fresh take on the action role-playing game (RPG) genre that gracefully blends mesmerising action with a captivating story.

【ファミ通ch】作った人が遊ぶ『ニーア オートマタ』&座談会(アルコール付き)

チャンネル登録お願いします →http://urx.blue/BUgk 毎週木曜日発売のゲーム情報誌、 週刊ファミ通の編集部からお届けする特別企画。 スクウェア・エニックスより2017年2月23日に発売された プレイステーション4向けアクションRPG 『NieR:Automata(ニーア オートマタ)』の 開発陣をゲストに迎え、あんな話やこんな話など、 いまだからこそ聞けるエピソードを直撃します。 ▼ゲーム 『NieR:Automata(ニーア オートマタ)』 >>コチラから! ▼出演者 出演者:林克彦(ファミ通) 齊藤陽介(プロデューサー) ヨコオタロウ(ディレクター) 根岸功(ゲームデザイナー) 岡部啓一(コンポーザー) ■ファミ通Tube https://www.youtube.com/user/famitsutube ■ファミ通チャンネル http://ch.nicovideo.jp/famitsu ■ファミ通.com http://www.famitsu.com

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts