Sylvio 2 får ett releasedatum och en ruggig teaser

Sylvio 2 får ett releasedatum och en ruggig teaser

Sylvio var ett annorlunda och ambitiöst skräckspel där man ensam rörde sig genom en övergiven nationalpark som nu endast befolkas av vålnaderna från de som dog där under ett jordskred. Dessa kunde man kommunicera med via en skröplig bandspelare och en stor del av spelet gick ut på att manipulera de dödas röster för att deciphrera deras meddelanden och lösa mysteriet kring deras tragiska slut. Tyvärr var det också ett spel som drogs med gräsliga action-segment och en hel del buggar, men trots detta har jag aldrig riktigt skakat av mig den tryckande känslan som det gav mig att stryka runt i den kolsvarta skogen med spöklika röster i hörlurarna.

Förra året annonserade originalets skapare Stroboskop med utvecklaren och musikern Niklas Swanberg i spetsen uppföljaren Sylvio 2 och lanserade en Kickstarter-kampanj som tråkigt nog inte nådde sitt mål. Denna motgång till trots så har arbetet på spelet fortsatt, som nu alltså släpps i höst. Kika på teasertrailern så snackar vi mer om spelet efteråt.

Sylvio 2 Trailer 2017

Sylvio 2 coming fall 2017 to XBox One, PC and Mac: www.sylvio2.com

Inte mycket att orda om där, förvisso, men den ruggiga känslan från originalet känns ändå intakt. Den här gången så kommer man utöver bandspelaren också ha tillgång till en kamera, så förvänta dig att ta bilder på osaliga andar i sann Fatal Frame-anda. Mer bilder finns på spelets hemsida och nu kan du dessutom köpa originalet med 40% rabatt på Steam.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts