Slottet i Resident Evil 4 har fått en imponerande makeover

Slottet i Resident Evil 4 har fått en imponerande makeover

Om någon av någon märklig anledning någon gång skulle få för sig att pressa en pistol mot mitt huvud och skrikfråga “Vilket är det bästa spelet någonsin, Benny!?” är chanserna rätt stora att jag nervöst skulle stamma fram ett “R-R-Resident Evil 4?” som svar.

Jag spelade Resident Evil 4 på Gamecube när det släpptes för första gången i början av 2005 och jag klassar det fortfarande som en av mina starkaste spelupplevelser någonsin. Men om jag ska klaga på något så klagar jag på spelets andra tredjedel – som utspelar sig i den kufiske Ramon Salazars nästintill oändliga slott – och inte är riktigt lika fantastisk som de två övriga.

Sedan 2005 har Capcom släppt spelet till ungefär en miljard olika plattformar, inklusive två gånger till pc, nu senast i form av Ultimate HD Edition från 2014. Emedan den utgjorde en klar förbättring jämfört med den första pc-versionen har den ändå en bra bit upp till moderna pc-spel rent tekniskt. Tack och lov finns också Resident Evil 4 HD Project.

Moddens hemsida kan hittas här tillsammans med en händig liten tabell över hur långt projektet kommit hittills. Spelets första tredjedel (byn) är helt färdigställd, och i och med den nya uppdateringen som släpptes i torsdags är slottet även det på mycket god väg att betraktas som “klart”.

Hur man går till väga för att ladda ner och installera modden kan man läsa här, och nedan ser ni en trailer från tidigare i år som visar upp de nya imponerande texturerna. Castle-uppdateringen Resident Evil 4 HD Project har även en egen sida på Moddb.

Castle Release Trailer – Resident Evil 4 HD Project

We’re happy to share that we are releasing the entire set of Castle environmental textures!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts