Så här bra är pc-versionen av Bayonetta

Så här bra är pc-versionen av Bayonetta

Vi har lyft fram analyser av Digital Foundry på dessa sidor tidigare. Förra sommaren granskade de den första trailern av Skyrim Special Edition, och i november gav de en rejäl känga åt det tekniskt handikappade Dishonored 2. Kontentan är att Digital Foundry vet vad de sysslar med när det kommer till tekniska spelanalyser, och nu har de tagit sig an pc-versionen av Bayonetta som släpptes på Steam under gårdagen.

Det har visat sig att det rör sig om en fantastisk portning, förmodligen den bästa av ett Platinum Games-spel hittills. Inte bara kan man spela det i upplösningar bortom 4K, spelet rullar dessutom riktigt bra på äldre hårdvara i jämn och fin bildhastighet. Vidare noterar Digital Foundry att spelets grafiska stil gör sig väldigt bra i moderna upplösningar och grafikalternativen är fler än man vanligtvis kan vänta sig av portningar av så här gamla spel, inklusive en RAM-mätare som förvisso inte riktigt fungerar, men ändå. Spelet är också fullt spelbart med tangentbord och mus, även om handkontroll helt klart är att föredra.

Helt perfekt är portningen dock inte. Mellansekvenser renderas i 30 bilder per sekund, och själva spelet är låst till 60. Om man kör med mer experimentella upplösningar kan det också hända att mellansekvenserna ballar ur och spelet börjar visa två av dem samtidigt, en mindre version inuti rutan av en större. Allt sammantaget rör det sig dock om en portning av mycket hög kvalitet, och ett rekommenderat köp speciellt för de som enbart spelat den usla Playstation 3-versionen tidigare.

Här är Digital Foundrys fullständiga videoanalys av Bayonetta på pc. Vi slänger också in en utvecklardagbok av Platinum Games som en bonus!

Bayonetta’s PC Port is Awesome – Even on Old PCs!

The game’s almost eight years now so this PC port is well overdue – but thankfully, it’s a great conversion and the gameplay is still golden. Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe

Bayonetta PC Developer Diary Pt.1 – Inspiration & Insights

What was director Kamiya’s inspiration for Bayonetta? Why are her enemies angels? And what’s up with that hair? Find out in exclusive world-premiere interviews with the original creators in Part 1 of SEGA’s developer diaries for Bayonetta’s debut on PC!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts