Rykte: Bioware Austin jobbar på nytt KOTOR

Rykte: Bioware Austin jobbar på nytt KOTOR

Rykten inom spelbranschen har visat sig vara synnerligen träffsäkra på sistone. Destiny 2 läckte som ett såll, Starcraft: Remastered var en grej långt före själva utannonseringen och vi skulle bli mycket förvånade om nästa Call of Duty inte har undertiteln WWII när det avslöjas inom en inte alltför avlägsen framtid.

Nu har vi ännu ett trovärdigt om än något tunt rykte att lägga till i högen. I sin Patreon-exklusiva podcast berättar industriinsidern Liam Robertson (via The Star Wars Game Outpost) att Biowares Austin-kontor just nu håller på att utveckla ett nytt Knights of the Old Republic, även om arbetet ännu är i ett tidigt skede.

– Jag har fått veta att Bioware Austin numera arbetar mer eller mindre exklusivt med Star Wars-spel, och kommer fortsätta göra det under en obestämd framtid. Just nu arbetar de på – och jag har säkra källor angående det här – en sorts remake/pånyttfödelse av Knights of the Old Republic. Jag vet inte när det är meningen att det ska släppas, men det har varit under utveckling ett litet tag nu.

– Jag vet inte riktigt hur spelet kommer se ut. Jag har hört att det inte precis rör sig om en remake längre, men spelet började som en sådan. Nu använder projektet den ritningen för att göra sin egen grej. Jag antar att vi kommer få se vad det blir, men just nu håller de på med prototyper.

Inte särskilt mycket att gå på hittills med andra ord, och om det finns någon sanning bakom uppgifterna lär vi inte få dem bekräftade förrän om ett par år. Det faktum att en av originalspelets författare Drew Karpyshyn återvände till Bioware under 2015 efter några års frånvaro gör oss givetvis extra nyfikna på vad som komma skall.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts