Om The Great Vortex i Total War: Warhammer II

Om The Great Vortex i Total War: Warhammer II

För lite mindre än en månad sedan avslöjades Creative Assemblys nya spel Total War: Warhammer II med filmisk pompa och förrrenderad ståt. En vecka senare fick vi mer kött på benen kring spelets raser och upplägg i form av den första utvecklingsdagboken. The Great Vortex nämndes lite i förbifarten, men nu har vi fått mer information om en av spelets allra mest tongivande nyheter.

I ett nytt videoklipp pratar Ian Roxburgh, game director, mer ingående om vad vi faktiskt såg i debuttrailern, såsom raserna, hjältarna, geografin och inte minst The Great Vortex. Om man vill ha lite mer story i sitt Warhammer-spelande föreslås det att man försöker samla information om den mystiska virveln, men man kan även välja att ignorera den helt och vinna omgångar med klassiska Total War-taktiker. The Great Vortex ger ändå kampanjerna mer nerv än tidigare då det ska vara möjligt att använda den för att vända matchbilden upp och ner på ospecificerade sätt.

I slutet av debuttrailern såg vi en råtta med lysande ögon, ett närmast övertydligt tecken på att de muterade skadedjuren Skaven kommer bli en spelbar fraktion i spelet. Föga förvånande väljer Ian Roxburgh att skoja bort det hela med att säga “det är väl bara en råtta?”. Oss lurar du inte Ian, vi är faktiskt rätt skärpta här på PC Gamer! Om du tycker att det här med fantasy är fruktansvärt töntigt kan vi rekommendera att du kollar in vår purfärska Dawn of War III-recension istället.

Total War: Warhammer II kommer släppas senare under året. Här är den nya videon.

Total War: WARHAMMER 2 – Into the Vortex

Join Game Director Ian Roxburgh as he talks us through a detailed look of the Great Vortex that has swirled for millennia above the elven homeland of Ulthuan. Performing a series of arcane rituals, each race must save or disrupt the Vortex according to their motivations – a struggle culminating in a cataclysmic endgame.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts