Om raserna och spelupplägget i Total War: Warhammer II

Om raserna och spelupplägget i Total War: Warhammer II

För ungefär en vecka sedan avslöjades Creative Assemblys nya spel Total War: Warhammer II med pompa och ståt. Vi fick inget gameplay, men väl en filmisk trailer där Dark Elves, High Elves och Lizardmen gjorde upp i ett grönskande landskap. Trailern avslutades sedan med en rödögd råtta, vilket i alla fall fick mig att omedelbart tänka på de muterade råttorna Skaven i Warhammer: End Times – Vermintide.

Nu har vi fått en utvecklardagbok från spelet där Creative Assembly pratar mer om spelets övergripande element och de spelbara raserna, varav en hittills är oavslöjad (men nog känns det väl ganska självklart att det rör sig om Skaven?). Tydligen rör det sig om “den andra delen av en trilogi” och i berättelsens centrum finner vi något som kallas Great Vortex.

Spelarna ombeds den här gången att utföra en rad olika ritualer för att “rädda” eller “störa” Great Vortex, beroende på den valda rasens livåskådning. Man kan ändå välja att ignorera den och berättelsen helt och hållet, och bara koncentrera sig på att utplåna fiender, precis som vanligt.

Vidare kommer man forstätta försöka särskilja rasernas spelstil så mycket som möjligt, något som Creative Assembly fick mycket beröm för i föregångaren. Lizardmen kommer bjuda på en helt annan spelupplevelse än alverna. Till en början försökte utvecklarna skapa deras animationer med hjälp av motion capture, men valde till slut att gå vidare i en mer animalistisk riktning som rör sig bort från de mer människoliknande raserna.

Total War: Warhammer II kommer släppas senare under året. Här är den nya utvecklardagboken.

Total War: WARHAMMER 2 – Vision Dev Diary

This Dev Diary outlines some of the grand new features and further information on the races appearing in Total War: WARHAMMER II. Total War: WARHAMMER II unveils the mystery-shrouded continents far to the west of The Old World.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts