Nu har Twitch börjat sälja spel

Nu har Twitch börjat sälja spel

I slutet av februari nåddes vi av beskedet att Twitch planerar börja sälja spel via sin streamingplattform.

Nu har den nya digitala affären slagit upp portarna och under den kommande veckan börjar ett femtiotal titlar säljas, däribland Ghost Recon: Wildlands, For Honor, The Walking Dead, Psychonauts, Firewatch och Tyranny. Den fulla listan kan studeras här.

Spelen kan antingen köras genom Twitch Desktop App eller genom utgivarnas egna onlinetjänster, såsom Ubisofts Uplay. Priserna listas tills vidare enbart i dollar, men lokaliserade valutor kommer läggas till inom kort. Man behöver också ett Amazon-konto för att kunna genomföra köpen.

Spelen kan antingen inhandlas från deras egna Twitch-sidor eller genom valfri streamer som råkar spela spelet ifråga. Det är det sistnämnda alternativet som är det verkligt intressanta – om man klickar på ”köp”-knappen på en streamares egna kanalsida får streamaren 5 procent av intäkterna, medan 70 procent går till utgivarna och utvecklarna. Vi antar att Twitch tar de 25 procent som blir över.

Twitch lanseras också något som kallas för Twitch Crates, digitala lootlådor med slumpat innehåll såsom emotes, brickor och “Bits for Cheering”. Man får tillgång till lootlådorna genom att köpa spel eller dlc till ett värde av fem dollar eller mer. Fram till maj kommer Twitch även lotta ut massa häftig streamingutrustning, men tävlingen är tyvärr enbart öppen för amerikanska medborgare.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts