Nordisk Film investerar i Avalanche Studios

Nordisk Film investerar i Avalanche Studios

Di Digital, Dagen industris sajt om digitalt näringsliv, rapporterar att Nordisk Film Games (som ägs av våra gamla vänner hos Egmont) investerar hela 100 miljoner kronor i de svenska Just Cause– och Mad Max-utvecklarna Avalanche Studios. Samtalen mellan parterna startade i höstas och har hållits hemliga för Avalanche Studios anställda ända tills idag, både inom Stockholmsstudion och kontoret i New York.

– Det har varit en oerhört bra dialog. Ingen av oss har stressat på och bitarna har fallit på plats. Nordisk Film Games passar oss oerhört bra. De är långsiktiga och förstår vår kreativa värld, säger Avalanche Studios vd Pim Holfve.

Vi vet inte hur stor procentuell del av studion det rör sig om i dagsläget, men enligt Martin Walfisz, senior partner på Nordisk FIlm Games, brukar de normalt gå in på nivåer mellan 20 och 49 procent. Investeringen är lånsiktig och Nordisk Film Games förväntar sig inte att få tillbaka sina pengar inom kort. Walfisz är också, tillsammans med Nordisk Films vd Allan Mathson Hansen, nya medlemmar i Avalanche Studios styrelse.

Avalanche Studios har redan tidigare aktivt valt bort mobilspel, och det är en linje man ämnar fortsätta med. Inte heller VR-spel är aktuella innan tekniken mognat ordentligt. En ny jaktsimulator i stil med The Hunter: Call of the Wild har precis passerat konceptstadiet och blir därför sannolikt det första spelet som föds ur det nya samarbetet. Avalanche Studios har för närvarande 270 anställda, en siffra som kommer öka även om det inte är något självändamål att göra studion större.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts