Ledande Starcraft 2-designer går vidare

Ledande Starcraft 2-designer går vidare

För två veckor sedan avslöjades äntligen det hett ryktade Stracraft: Remastered. Nyversionen av klassikernas klassiker från 1998 kommer släppas redan i sommar, och samtidigt kommer originalspelet bli helt gratis. Spelare av Starcraft och Starcraft: Remastered kommer kunna möta varandra via internet, vilket onekligen pekar mot en utomordentligt trogen renovering.

Man kan fråga sig var allt det här egentligen lämnar Starcraft 2. Det är ingen hemlighet att spelet inte presterat fullt lika bra på esport-scenen som Blizzard önskade sig (vilket till stora delar kan skyllas på moba-boomen men ändå) så det känns inte helt otänkbart att det största stödet för Starcraft 2 så småningom kommer avta.

Klar sak är i alla fall att David Kim, lead gameplay designer, beslutat sig för att lämna Starcraft 2-teamet. Han stannar dock hos Blizzard och kommer av allt att döma arbeta på något helt nytt. I en tråd på Blizzard-forumet skrev han följande.

– Jag har nått en punkt i min karriär som fått mig att vilja prova på ett annorlunda projekt, för att utforska, lära och växa som speldesigner. Detta andra projekt finns här hos Blizzard, så jag hoppas att det kommer vara lika häftigt att jobba med nästa spel som det var att jobba med Starcraft 2 och dess community.

Mycket mer vet vi inte i dagsläget med med tanke på att Heroes of the Storm-regissören Dustin Browder också gick vidare till ett mystiskt Blizzard-projekt i slutet av fjolåret kan vi nog anta att studion har något nytt och riktigt stort på gång. Vi gissar faktiskt på att det återigen rör sig om ett helt nytt varumärke med tanke på de otroliga framgångar Overwatch skördat sedan det släpptes för lite mindre än ett år sedan.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts