Jason lever – Friday the 13th: The Game släpps nästa månad

Jason lever – Friday the 13th: The Game släpps nästa månad

Friday the 13th: The Game har växt ordentligt med åren. Till en början gick det under namnet Slasher Vol. 1: Summer Camp och var då en inofficiell hyllning till filmserien där Jason (och ibland hans mamma) på mer eller mindre kreativa vis lemlästar tonåringar som gör misstaget att befinna sig i närheten av Crystal Lake. Spelet är ett assymmetriskt multiplayer där en spelare tar rollen som mördare och de andra är lägerledare som försöker överleva hans skräckvälde.

Senare skulle utvecklarna Illfonic lyckas grabba tag i licensen och gjorde om spelet till Friday the 13th: The Game men med samma grundkoncept, bara det att man nu faktiskt kunde spela som den riktiga Jason och ingen copycat – lite som i femte filmen A New Beginning.

Sedan dess har vi fått en jäkla massa trailers men nu är det äntligen dags för en som också kommer med ett releasedatum, som kungör att Friday The 13th: The Game släpps den 26e maj. Trist nog är det Fredagen den Tjugosjätte, vilket inte låter alls lika skräckinjagande, men det kanske inte hade varit värt att hålla på släppet till oktober bara för att få den ultimata dag/franchise-synergin.

Med detta sagt kommer här videon:

Friday the 13th: The Game – Launch Date Announcement

Gun Media and IllFonic are happy to announce that Friday the 13th: The Game will launch on May 26th, 2017! The game will launch on Xbox One, PS4 and Steam as a digital download for $40USD. https://www.facebook.com/Fridaythe13thGame/ https://twitter.com/Friday13thGame http://forum.f13game.com/ FRIDAY THE 13TH and all related characters and elements are trademarks of and © New Line Productions, Inc.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts