Så aktiverar du god mode (och blir ett spöke) i Outlast 2

Så aktiverar du god mode (och blir ett spöke) i Outlast 2

Så gör man rysaren hanterbar även för den mest lättskrämda av spelare.

Av PC Gamer-redaktionen

Om du verkligen vill spela Outlast 2 (och det borde du vilja), men inte har nerverna för att klara av jaktscenerna eller att dö om och om igen utan bara vill njuta av ett apokalyptiskt kristet skräckhus, har vi botemedlet.

Först och främst måste du lokalisera mappen där dina konfigurationsfiler för Outlast 2 lagras. Det enklaste sättet är att öppna Steam, högerklicka på Outlast 2 och välja ”Properties”. I fönstret som dyker upp klickar du sedan på ”Local files”-fliken, och därefter på knappen ”Browse local files”.

Det här trollar fram Outlast 2:s installationsmapp, men du kan också navigera dig fram till den manuellt. När du väl hittat den så klicka dig vidare till OLGame-mappen, och sedan Config-mappen. Öppna DefaultGame.ini med valfri kompatibel texteditor (Notepad funkar fint).

För att aktivera konsolen i spelet behöver du byta ut bCheatsEnabled=false mot bCheatsEnabled=true. Detta värde borde inte vara svårt att hitta eftersom det finns alldeles i början av dokumentet. Det kan dock vara värt att skapa en kopia av den ursprungliga ini-filen om något skulle råka gå snett. I vilket fall som helst: när du ändrat på värdet så spara filen, stäng dokumentet, och starta spelet.

Ladda ditt sparade spel och trycka sedan på tilde (~) för att få fram konsolen. Skriv in god och tryck på enter för att bli odödlig. Du borde få ett litet meddelande om att god mode har aktiverats, men du lär märka det ändå förr eller senare.

Om saker och ting blir lite för överväldigande kan du skriva in ghost i konsolen, vilket gör dig osynlig, stänger av kollisioner, och låter dig flyga fritt genom kartan. Det är en nödlösning för mer nervöst lagda spelare, men också ett utmärkt verktyg för aspirerande spelfotografer – och det skadar inte att Outlast 2 är ett av de mer bildsköna skräckspelen.

Vi har inte testat de här fusken särskilt ingående, så förvänta dig inte att de kommer funka felfritt. Risken finns att du fastnar i en grop eller attackeras av fiender i scener som vanligtvis hade dödat dig. Om det händer kan du testa att avaktivera fusken i konsolen genom att skriva in dem igen, eller bara ladda senaste checkpoint.

Glöm inte att kolla in vår Outlast 2-guide om du vill ha fler tips.

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts