Halo Wars: Definitive Edition kommer till Steam!

Halo Wars: Definitive Edition kommer till Steam!

Sedan Play Anywhere sjösattes förra hösten har Microsoft fokuserat hårt på att återigen bli en betydande del av pc-spelsmarknaden. Vi har fått spel som Recore, Forza Horizon 3, Gears of War 4 och nu senast Halo Wars 2 exklusivt till Windows-butiken och Windows 10, ett förfaringssätt som fått bland andra Tim Sweeney att hävda att “Microsoft försöker döda Steam”. Nu har vi fått bevis som pekar på motsatsen.

I samband med lanseringen av Halo Wars 2 släpptes även Halo Wars: Definitive Edition som en del av spelets lyxigare utgåvor. Nu står det dock klart att Microsoft kommer börja sälja titeln separat på Windows-butiken från och med inkommande torsdag, den 20 april. Men inte nog med det – spelet kommer även till Steam och produktsidan hittar ni här.

Man kan givetvis tolka det här på flera olika sätt. Det mest uppenbara och logiska är att Microsoft vill locka över fler spelare till sin plattform, så då känns det ju väldigt vettigt att göra originalspelet tillgängligt på en konkurrerande digital plattform medan uppföljaren fortfarande är exklusiv till den egna.

Å andra sidan har Microsoft-chefen Phil Spencer alltid hållit Steam-dörrarna öppna, och man bevisade det även i praktiken genom att släppa Quantum Break till Steam i september under fjolåret, trots att den initiala lanseringen var exklusiv för Windows 10 och Xbox One. Så vem vet, kanske alla Microsoft-spel även kommer till Steam framöver, om än med viss fördröjning? Eller kommer vi fortsätta hålla oss till sporadiska “smakprov” av de lite mindre titlarna?

Här är en gammal trailer för Halo Wars: Definitive Edition.

Halo Wars: Definitive Edition Trailer

Experience the original Halo Wars enhanced for Xbox One and Windows 10 PC. The Halo Wars: Definitive Edition is included with Halo Wars 2: Ultimate Edition and features improved graphics, new achievements, and all of the DLC created for the landmark real-time strategy game.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts