Guardians of the Galaxy: The Telltale Series: Tangled Up in Blue

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series: Tangled Up in Blue

Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series: Tangled Up in Blue är om inte annat en otroligt lång titel.

Telltale har blivit för bekväma av sig. Med många serier igång samtidigt och allt fler licenser som ska förverkligas så känns det ibland som att de designar spel med vänsterhanden. Batman hade sina ljusa stunder men blev ofta slätstruket och opersonligt. När första avsnittet av GotG ger mersmak så är det ändå med viss oro.

Trädet Groot, tvättbjörnen Rocket, lönnmördaren Gamora, bamsingen Drax och mallige Star-Lord lyckas besegra rymdtyrannen Thanos och får tag på en kraftfull artefakt vid namn eternity forge. Vad ska de göra med den eftersökta förbrytarens kropp, vad gör egentligen den där artefakten och menar Rocket allvar med att vilja lämna teamet?

Telltale vill att berättelsen ska gå att hänga med i oavsett om man läst serierna eller bara sett filmen från 2014. Själv är jag obekant med båda två men karaktärerna etableras ändå på ett självständigt och effektivt sätt genom dynamiken dem emellan. Spelaren har i första hand kontroll över Star-Lord och i varje dialogval finns flera möjligheter att vara en witty douchebag, ibland till frustrerande nivåer. Spelet bjuder in mig till att vara spydig, kvick och ironisk istället för att hela tiden försöka göra vad mina skeppskamrater helst hade velat. Det finns något befriande i att inte behöva tänka på vad de jag pratar med förväntar sig att höra, utan istället rollspela som Peter Quill with the shit-eating grin.

Läs också: Så bra är Telltales alla Batman-spel

I korthet:

Vad är det?

Lättsam rymdsaga med popmusik

Utvecklare

Telltale Games

Utgivare

Telltale Games

Webb

telltale.com

Cirkapris

220 kr för hela säsongen

Pegi

Ej klassificerat

Spelat på

Intel Core i7-2600K, GeForce GTX 1070, 8 GB RAM

Kolla även in

Batman: The Telltale Series

Rocket bygger jättevapen.

Precis som i Batman-säsongen som avslutades i julas så ligger de största tekniska bekymren hos Guardians of the Galaxy i animation och timing. Telltale har fortfarande bekymmer med styltiga rörelser, halvtaskig ansiktsanimation och onaturliga avbrott i dialogen. Detta samtidigt som de mer eller mindre gör samma sorts spel som de gjorde i The Walking Dead för fem år sedan. Quick time events är lika tråkiga som i Batman och de sektioner där jag tillåts styra Star-Lord fritt blir snabbt till onödiga stilbrott i vad som annars är något av en interaktiv film. Det är över tio år sedan Telltale tog sig an Sam & Max och började etablera sin stil och jag hade gärna sett antingen ett förfinande av det etablerade receptet, eller djärvare försök till att göra något nytt.

Till syvende och sist är detta ändå ett starkt första avsnitt av en ny Telltale-serie. När jag började spela kunde min hela förkunskap om Guardians of the Galaxy sammanfattas som “det är ett träd i rymden som säger ‘I am Groot’ och typ nån tvättbjörn”. När episoden är slut efter ungefär två timmar, eftertexterna rullar och Electric Light Orchestras underbara Livin’ Thing ljuder för kanske fjärde gången så har jag redan blivit en del av den brokiga bonusfamiljen i rymden och är sugen på mer.

Läs också: De bästa grafikkorten just nu

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series: Tangled Up in Blue Reviewed by on .
3.8

Utslag

76
76
Trots att Telltales koncept verkligen trampar vatten just nu så är detta en inbjudande första episod som förhoppningsvis är talande för hela säsongen.

About The Author

Lagom melankolisk pojkman som gillar sobert berättande och gamla saker.

Related posts