Första bilden från nya Phantom Dust

Första bilden från nya Phantom Dust

Phantom Dust verkar vara ett egendomligt spel. Det utvecklades av ett Microsoft-team i samarbete med Panzer Dragoon-regissören Yukio Futatsugi, och släpptes exklusivt till Xbox i Japan och Nordamerika under 2005. Själva spelet blandade tredjepersonsstrider med samlarkort, och man tog rollen som en esper som kunde kontrollera Dammet (notera versalen) som täckte jorden i spelets postapokalyptiska universum.

Under E3 2014 avslöjades en remake av Darkside Studios, men den lades ner inom kort. Under fjolårets mässa återuppstod emellertid spelet när Microsofts Phil Spencer utlovade versioner till både Xbox One och Windows 10, komplett med Play Anywhere-stöd. Sedan dess har vi inte hört särskilt mycket om spelet alls, men nu har Phil Spencer lagt upp en skärmdump från spelet på Twitter.

Bilden i fråga kan ni beskåda här ovan, och på Twitter åtföljdes den av texten “har roligt idag”, vilket onekligen tyder på att Spencer sitter och trycker på spelbar kod i detta nu. I skärmdumpens nedre högra hörn skymtar vi “30 fps” vilket för all del kan vara tillfälligt och en del av den pågående utvecklingen, men lite orolig över en handikappad pc-version blir man ju.

Phil Spencer on Twitter

Having fun today.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts