Det kommer tydligen släppas dlc till Two Worlds II

Det kommer tydligen släppas dlc till Two Worlds II

Okej, vem av er har satsat pengar på att Two Worlds II skulle få nytt dlc sex år efter att det släpptes? Du, min vän, har förmodligen tjänat en smärre förmögenhet idag.

Two Worlds II var ett actionrollspel som släpptes 2011 och satte knappast världen i brand, vilket förmodligen inte bara berodde på den klumpiga titeln. Halvdana recensioner till trots så sålde det faktiskt ett par miljoner, men det var ändå förmodligen många med mig som antog att vi hört det sista av den här serien.

Men icke! Av anledningar som kan tyckas vara bortom rationella förklaringar kommer Two Worlds II utökas med dlc sex år efter att det släpptes. Och när jag skriver “dlc” så menar jag det i plural. Jepp, det kommer att släppas  inte ett, utan två tilläggspaket till Two Worlds II. “Två Two Worlds II” – testa att säga det snabbt tio gånger.

Det första av dessa heter Call of the Tenebrae, innehåller en tio timmar lång kampanj och släpps redan den 25e maj enligt den officiella hemsidan. Det andra, kallat Shattered Embrace, är än så länge bara en titel utan släppdatum eller annan information.

Så varför har TopWare Interactive plötsligt återupplivat Two Worlds II? Kanske beror det på att originalet firar 10-årsjubileum nästa månad, men förmodligen beror det mest på att en tredje del i serien, Two Worlds III, är under utveckling med målet att släppas 2019. Det ska sägas att den utannonseringen skedde i mars förra året och jag är ganska säker på att 99% av er som läser det här inte hade en aning om detta faktum förrän precis nu.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts