Coffee Stain finansierar ny studio i Göteborg

Coffee Stain finansierar ny studio i Göteborg

Minns du Goat Simulator? Nämen självklart gör du det. Under några hektiska månader under våren och sommaren 2014 tog den lilla Skövdestudion internet med storm när de introducerade sin tokiga lilla get till det globala streamingcommunityts närmast ändlösa förtjusning.

Sedan dess har vi fått dlc-paketen Goat MMO Simulator, Goat-Z, Goat Simulator Payday och Waste of Space. Uppenbarligen har de dragit in gott om pengar, för nu slår Coffee Stain på den stora trumman genom att finansiera och delgrunda en helt ny studio i Göteborg.

Lavapotion, som den nya studion heter, kommer utveckla “strategispel med retrokänsla”. Grundarna har ett förflutet i free to play och mobilspel, men kommer nu koncentrera sig på pc- och tablet-spel med en mer traditionell affärsmodell.

– Det känns otroligt befriande att slippa free to play-träsket och få arbeta med en investerare som bryr sig mer om spelupplevelsen än vinstmaximering, säger Lavapotions medgrundare Magnus Alm i ett pressmeddelande. Alm har både evighetsplattformaren Icy Tower och en skribentposition hos gamla goda Super PLAY på sitt cv.

Det första projeket är tills vidare rätt hemligt, men Coffee Stains vd Anton Westbergh kan ändå inte låta bli att ge oss ett par ledtrådar.

– När teamet bakom Lavapotion pitchade sin idé kände vi direkt att det var något vi var tvungna att vara med på. Deras spelkoncept kan sägas vara en hyllning till en klassisk typ av strategispel vi verkligen älskar. Att delar av teamet dessutom byggt och sålt en studio tidigare gör att vi känner oss extremt trygga med deras förmåga att utveckla spel såväl som att hantera affärsutvecklingen.

Coffee Stain är förutom grundarna ensam investerare och äger en minoritetsandel i Lavapotion. Bolaget har i dagsläget fyra anställda i centrala Göteborg.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts