Betala 400 dollar för alla kort i nya Hearthstone-expansionen

Betala 400 dollar för alla kort i nya Hearthstone-expansionen

Tidigare den här månaden släpptes den femte Hearthstone-expansionen Journey to Un’Goro tillsammans med hela 135 nya kort. Ni kan läsa mer om expansionen här. Som bekant kan man inhandla kortpaket i Hearthstone, antingen för riktiga pengar eller med ingamevaluta.

Vid lanseringen av Un’Goro fick Blizzard kritik för att kortpaketen innehöll för många dubbletter och för få legendaries, något som sedan tillbakavisades av Blizzard.

Nu har emellertid Reddit-användaren Seaserpent02 försökt finna sanningen bakom det hela. Han skrev ett script med hjälp av data från över 1000 öppnade Un’Goro-paket för att köra en Monte Carlo-simulation över exakt hur många kortpaket man måste öppna (i medeltal) för att låsa upp samtliga av expansionens 135 nya kort.

Resultat ser ni i grafen här intill. I medeltal krävdes det 316 kortpaket för att fullborda Un’Goro-settet. Som minst krävdes 214 paket, som mest 437. Seaserpent02 använde sedan ett bundlepris (40 paket för 50 dollar) för att räkna ut att man i medeltal måste betala kring 400 dollar för att få tillgång till alla 135 Un’Goro-kort, ungefär 3 dollar per kort med andra ord.

Seaserpent02:s fullständiga script finns hos Pastebin. Det bör dock påpekas att man absolut inte behöver alla Hearthstone-kort för att vara framgångsrik i onlinematcher, men det underlättar onekligen. Hur som helst inte ett projekt som någon bör ta sig an, oavsett hur mycket pengar eller tid man har.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts