Återbetalningar på väg till Windows-butiken

Återbetalningar på väg till Windows-butiken

Det knakar och brakar kring Microsoft just nu. Tidigare idag skrev vi om enorma Creators Update till Windows 10 (inklusive Game Mode och inbyggd streaming) och de senaste veckorna har internet svämmat över med teknisk information kring Microsofts kommande konsol Scorpio, även om den fortfarande inte fått en riktig premiärvisning.

Sedan Play Anywhere-programmet lanserades förra hösten har Windows-butiken plötsligt blivit en oväntad del av min vardag. Sällan har upplevelsen varit särskilt positiv, och jag stötte på tekniska problem i både Forza Horizon 3 och Recore (herregud, varför tänker jag fortfarande på Recore?). Speciellt illa ställt var det i fallet Forza Horizon 3 där jag stötte på en bugg som gjorde att spelet vägrade ladda in om jag hade aktiverat min mikrofon på appnivå. Alltså va?

Så det är på tiden att Microsoft inför ett ordentligt system för att få pengarna tillbaka för saker som man inhandlat via Windows-butiken, vilket verkar vara på väg att hända i detta nu. Systemet testas för tillfället i Insider-programmen på Xbox One och Windows 10. Tidigare har det förvisso varit möjligt att få tillbaka pengarna om man verkligen vill det och kontaktar supporten, men den här nya lösningen ska göra det möjligt att få återbetalningar utan mänsklig kontakt, precis som på Steam.

Så vad är haken? Man måste be om pengarna tillbaka två veckor efter köp som allra senast, och den totala användningstiden får inte överskrida två timmar. Dlc-paket innefattas inte av systemet och man måste ha startat appen eller spelet åtminstone en gång innan man ber om en återbetalning. Man kan inte heller be om pengarna tillbaka mindre än ett dygn efter att appen eller spelet lanserats.

Sist och slutligen gäller den här nya policyn inte nödvändigtvis för allt i Windows-butiken (det verkar vara upp till utvecklarna att ge sitt godkännande) och Microsoft påpekar också att de reserverar rätten att blockera användare som försöker missbruka systemet. Hur man går till väga för att få pengarna tillbaka kan ni läsa hos Windows Central.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts