Afterwork på redaktionen (7-9 april)

Afterwork på redaktionen (7-9 april)

Denna vecka har varit full av kontraster. Dels har vi recenserat den brutalsvåra Dark Souls III-expansionen The Ringed City, som enligt From Software sätter slutpunkt för den minst sagt utmanande Souls-trilogin. I motsats till det gråskaliga och extremt frustrerande The Ringed City, har vi njutit av att snurra ihjäl lättbesegrade fiender i det färgsprakande plattformsäventyret Yooka-Laylee, som med sin enkla charm belönades med skyhögt betyg här på PC Gamer.

Nog om veckan som gått, detta är vad redaktionen tänker hitta på nu i helgen!

Elinor Hägg
När jag var ett kid och fick joysticken till mitt Amiga i näven var det alltid Turrican II jag bläddrade fram bland speldisketterna. En av de jobbigaste fienderna jag mötte på regelbunden basis var ilskna och ettriga getingar som bara blev fler och fler om jag inte hittade boet och förgjorde det. I helgen ska jag leta fram alla mina gamla getingboförgörarskills och använda dem på ett irl-getingbo som tydligen frodas på vinden till sommarstugan. Wish me luck.

Thomas Petersson
Är det helg igen?! I så fall har jag ingen som helst aning om vad jag ska göra! Garanterat jobba lite, men också förhoppningsvis njuta av vårsolen tillsammans med familjen. Jag ska också hålla alla tummar jag hittar (även de i min nedgrävda stash) för att de tiotusen prickar Son #2 har på mage och bål inte är vattkoppor. Med tanke på att Son #1 hade det förra veckan och att det hittills varit fyra helger i rad med Diverse sjukdom (TM), räcker det gärna snart. #livetsomsmåbarnsförälder

Om inte mina tävlingsinstinkter tar livet av mig ska jag också försöka lira lite Battlegrounds, med lite tur tillsammans med Kraftling eller Nylund. To the Moon är för övrigt fortfarande inte färdigspelat.

Jerry Fogselius
Denna helg är jag och sambon nere i fiendelandet Skåne för att hälsa på hennes släktingar och fira Elizas systerson som fyller ett år. Min present blir hans allra första Super Mario-figur i variant mjuk; han måste lära sig tidigt! På tal om Super Mario är Nintendo 3DS det enda spelande jag kommer ägna mig åt denna helg, förmodligen under den långa bilfärden hemåt på söndag. Inga resor blir tråkiga när man har Ocarina of Time i fickan!

Charlie Mårtensson
Flyger ner till Tyskland denna helg för att återförenas med vänner från utbytesåret i Shanghai (är det detta som kallas “internationell profil”?). Vi ska nörda ner oss i ett kinesiskt kortspel – alltså ett sådant spel som både förstör och förstärker vänskap – och vara allmänt nostalgische. Blir nog najs.

Benny Holmström
Frågorna är många! Kommer Maverick Viñales fortsätta inleda sin säsong på bästa sätt? Kommer Johann Zarco återigen visa att han är en alien in the making, trots att han är rookie i Moto GP-klassen? Kommer Ferrari fortsätta stressa Mercedes eller kan Valtteri Bottas månne ta en efterlängtad första formel 1-seger? Dessa frågor kommer jag få svar på när jag återigen planerar precis hela helgen kring mina två favoritsporter på tv. Förmodligen blir det också en handfull The Sopranos-avsnitt på blu-ray med farsan.

Mattias Frost
Jag ska läsa en bok som heter Statistisk verktygslåda – samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder. Sen ska jag gråta på grund av ovan nämnda bok, och kanske också ligga i fosterställning i nåt hörn. Får jag tid över kollar jag in nya Hearthstone-expansionen Journey to Un’Goro.

Fredrik Eriksson
Efter att ha lunkat hela vintern (ibland slirat, av förklarliga skäl) har jag börjat springa igen. Det är inte vackert och det gör ont, men ge mig någon vecka eller två så blir det bättre. Det är samma visa varje (v)år. Zombies, Run  i lurarna gör att jag står ut. Min oändliga Zelda-historia fortsätter förstås och så kommer jag säkert se Anne på Grönkulla-trailern minst tio gånger till. Netflix-versionen ser fantastisk ut.

Joakim Kilman
Jag hoppas det blir mer Drakar och Demoner med mina syskon i helgen. Jag vill att de ska gå i alla fällor jag gillrat. Förutom det kanske jag får den där vårstädningen gjord (räkna inte med det, dock), och så vill jag skriva klart ett par bloggtexter som gnagt på hjärnan en längre tid. Kanske även skriva lite på ett längre bokprojekt. Om jag hinner spela så blir det nog att jag spelar mer Beat Cop. Det är jäkligt snutigt.

Mats Nylund
Livet som tunnelbanetrafikledare är variationsrikt och kul, men framför allt oregelbundet. Jag jobbar således hela helgen och lär inte se dagsljuset förrän på måndag. Men det hindrar inte att jag kommer att fortsätta köra terrängbil igenom Mass Effect: Andromedas öknar och berg. Med små pauser för att läsa den kompletta Linda och Valentin-samling jag precis investerat i, så klart. Varför har ingen gjort ett spel av världens bästa sci-fi-serie?

About The Author

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Related posts