9 saker vi önskar att vi vetat innan vi spelade Outlast 2

9 saker vi önskar att vi vetat innan vi spelade Outlast 2

Oroa dig inte. Med dessa tips kommer du överleva Outlast 2, hur hopplöst det än känns.

Av PC Gamer-redaktionen

Först och främst: andas. De intensiva jaktscenerna, utsatta stealth-sekvenserna och det obehagliga bildspråket i Outlast 2 har konstruerats för att ge dig ångest. Men om du bildar dig en klarar uppfattning av vilka trick Outlast 2 använder för att leta sig in under huden på dig så blir det ett mycket enklare berg (av lik) att bestiga. PC Gamer är här för att hjälpa till.

Du kan smyga mycket närmare fienderna än du tror

Åtminstone på standard-svårighetsgraden. Fienderna är ett ganska trögtänkt gäng, som inte strikt agerar efter vad de har i synfältet. Om du inte står under en strålkastare och ropar deras namn kommer de inte veta var du är. Så länge du duckar och inte befinner dig rakt framför dem kommer de inte se dig. Om du duckar i buskar kan du ibland gå framför dem, så länge du ser till att inte komma alltför nära. Att röra en fiende är nämligen inte en bra idé i Outlast 2 heller.

Oroa dig inte (alltför mycket) för att bli upptäckt

Du kommer att bli upptäckt. Outlast 2 ger dig ganska värdelösa verktyg för att hålla reda på fiendernas position, och det är definitivt avsiktligt. Tanken är att du regelbundet ska begränsas till ett enda verktyg: att lägga benen på ryggen. Och det är faktiskt ett ganska gångbart alternativ. Om du inte omedelbart kastar dig ner i en tunna eller under närmaste säng kommer fienderna ha svårt att hitta dig. Att kuta iväg för att hitta ett nytt gömställe kan betyda att fienderna får in ett par träffar på dig, men att ta risker kan ändå vara det bästa sättet att komma vidare på.

Inte alla fiender springer rakt mot dig

Vissa vill inte ens skada dig alls. Det här blir ganska uppenbart under spelets allra första sammandrabbning, vilken vi fick ladda om fler gånger än vi skulle vilja erkänna. Det är inte det bästa sättet att inleda spelet på, enligt oss, men det är designat för att visa dig att inte varje monster kommer springa rakt fram mot dig så fort det får chansen. Vissa långsammare fiender kan du lura runt föremål. Vissa kanske inte ens skadar dig, om du inte kommer för nära. Huruvida någon försöker mörda dig är en ständig källa till nervositet i Outlast 2, så försök ha is i magen när du träffar nya ”människor”.

Använd kameran i korta, snabba omgångar

Det finns ingen anledning till att ha night vision och mikrofonen på hela tiden, förutom när du gömmer dig i en tunna eller kryper längs en mörk korridor. Om du är den sorts spelare som vill finkamma varenda vrå är risken stor att du regelbundet kommer få slut på batteri. Istället för att överanvända kameran och mikrofonen rekommenderar vi att slå på och av dem snabbt för att säkerställa var en fiende befinner sig, sedan ta ett djupt andetag och kuta.

Att titta bakom dig är ofta en dålig idé

Att trycka på alt för att titta bakom dig under en jaktsekvens är ett coolt kameratrick, som får de mest intensiva scenerna i Outlast 2 att kännas som om de kommer direkt från en skräckfilm – om du är en karaktär i filmen som snubblar och dör i början, vill säga. För det mesta innebär en blick bakåt att man springer in i något framför sig. Och ärligt talat är det inte ett användbart verktyg alls. Att kika över axeln kommer bara säga dig det du redan vet: det finns en lynchmobb med machetes alldeles bakom dig, och de ser inte särskilt glada ut.

Ner på mage för att hitta batterier och bandage

Om du någonsin tappat en krona på golvet och behövt rota fram den under kylskåpet så vet du hur man gör för att hitta fler batterier och bandage i Outlast 2. Tryck på C för att krypa runt som ett djur, vilket är vad du är, och hitta lite bonusföremål med jämna mellanrum. Den lilla springan mellan väggar och garderober är inte heller ett dumt gömställe.

Om du är för rädd: bli en gud

Kanske vill du uppleva Outlast 2 utan alla dödsfall, åtminstone dem som drabbar dig. Genom att följa dessa steg kan du aktivera god mode, vilket effektivt sätter stopp för den rabiata mobb som förföljer dig. De kommer fortfarande se och jaga dig, men de där långa knivarna gör inte ont längre.

Om inte det räcker: bli ett spöke

Om du vill flyga omkring, rakt igenom föremål i omgivningarna – antingen för att bara komma vidare, eller för att ta fina bilder – kan du även aktivera ghost mode genom att följa liknande steg som i fallet god mode. Även om du tycker att ett skräckspel sabbas av att man fuskar sig igenom det så måste du erkänna att möjligheten att fuska alls blir mer och mer av en lustig kuriositet för varje år som går.

About The Author

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Några favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War-serien. Har du en vass penna eller idé, kontakta mig!

Related posts