Videodagbok och gameplay-trailer till pixelskräckspelet 2Dark

Videodagbok och gameplay-trailer till pixelskräckspelet 2Dark

Alone in the Dark-skaparens första skräckspel på 25 år heter 2Dark och släpps nu på fredag, 10 mars. I rollen som Mr. Smith sätter du fot i den dystra staden Gloomywood, där ditt uppdrag är att smyga förbi skräckinjagande seriemördare och rädda en massa kidnappade barn från ett hemskt öde. Precis som titeln antyder är det 2D-grafik som gäller, där polygoner är undanskuffade i förmån för retrodoftande pixlar.

I en ny videodagbok berättar skaparen Frederick Raynal om hur han har sett hur överlevnadsskräck har utvecklats som genre under de senaste åren, varpå han slog fast att han ville göra något annorlunda. Han menar att Survival Horror-spel på senare år har varit väldigt egocentrerade och att han med 2Dark tvärtom vill skapa ett spel som kretsar kring att hjälpa andra (därav uppdraget att rädda alla kidnappade barn). Ta en titt på videodagboken här nedanför:

2Dark – Dev Diary #1 [US]

‘From concept to creation’ – Step quietly into madness with Gloomywood’s Dev Diaries. From Frédérick Raynal, the creator of Alone in the Dark and pioneer of survival-horror, 2Dark is a grim journey of stealth and courage into the heart of corruption. 2Dark will be available from March 10th on PlayStation®4, Xbox One, and PC.

Om du vill få en inblick i hur spelet ser ut, kan du även spana in den gameplay-trailer som också har släppts. Där får vi följa Mr. Smith när han smyger omkring i dunkla hus med en ficklampa, samtidigt som han måste gömma sig för de blodtörstiga fiender som patrullerar i korridorerna:

2Dark – Gameplay Trailer [US]

Enter a dark world of madness and fear… 2Dark is a stealth adventure game which will test your thinking skills to the limit. Its merciless difficulty forces players to master the mechanics of each level before succeeding in rescuing missing kids.

About The Author

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Related posts