The Witcher-författaren tackade nej till försäljningsintäkter

The Witcher-författaren tackade nej till försäljningsintäkter

The Witcher är en rätt bra spelserie. Faktum är att jag är ganska säker på att The Witcher 3 lyckats roffa åt sig en hyfsat permanent placering på min personliga lista över de 10 bästa spelen någonsin. Spelet har hyllats av både kritiker och spelare, och försäljningssiffrorna har varit därefter.

De flesta av er är nog mycket väl medvetna om att The Witcher-spelen baserar sig på den polska författaren Andrzej Sapkowskis böcker om den vithåriga monsterdräparen Geralt. Däremot kanske du inte är medveten om att han inte alls trodde på att CD Projekt Red kunde skapa en framgångsrik speladaption till en början.

Eurogamer har intervjuat den “besvärliga” författaren, och jag rekommenderar faktiskt att ni bänkar er framför skärmen och lusläser artikeln i dess helhet. Bland annat får vi reda på att Sapkowski föredrog en stor engångssumma (framför en viss procent av försäljningsintäkterna) när han sålde spelrättigheterna för sina böcker till CD Projekt Red, något som han beskriver som “korkat” i efterhand.

Vidare är han ytterst oroad över att hans namn kommer glömmas bort i sammanhanget och att spelen kommer överskugga hans existens, även om han villigt signerar exemplar av spelen eftersom han anser att det vore “ytterst oartigt” att refusera. Han går även in på hur svårt det var att få en fantasyserie att bli tagen på allvar i Polen under 90-talet, då fantasy ansågs vara något för “korkade barn som inte ens kunde onanera ordentligt”.

Slutligen fastställer han att han “inte hatar spel, jag spelar dem bara inte!” och antyder att han vet vem som kommer spela huvudrollen i den kommande långfilmsadaptionen av The Witcher. Han lovar även att han kommer skriva ytterligare böcker om Geralt och hans vänner.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts