The Walking Dead: A New Frontier – Episode 3

The Walking Dead: A New Frontier – Episode 3

Hjärnor är inte det enda som gnags sönder i senaste avsnittet av The Walking Dead.

Första säsongen av Telltales The Walking Dead var en sensation. Ett av de mest gripande spel som någonsin gjorts, utan tvekan. Sedan dess har väl Telltales formula fått en del kritik, och delvis med rätta. Men de gör fortfarande engagerande, gripande små historier om mänsklig svaghet. Om än med en del allt synligare sprickor i fasaden.

Även detta tredje kapitel av The Walking Dead: A New Frontier, är engagerande, välspelat och välskrivet. Det har gråskalor, karaktärer att bry sig om, och rikliga mängder magont och ångest. Däremot börjar jag bli allt mer less på den stelbenta spelmotorn, som verkligen behöver bytas ut vid det här laget. Actionsekvenserna är styltiga, och den i grund och botten fina regin kommer inte fullt till sin rätt när motorn som driver det hela rosslar ibland.

Telltale förlitar sig också vid några tillfällen lite för mycket på såpamässiga twister den här senaste säsongen, för att skapa chockeffekter och cliffhangers som inte fungerar så bra som de borde. Fingertoppskänslan för skildringar av såriga relationer och frustrerande men trovärdig mänsklig ondska finns dock fortfarande här, även om den naggas lite i kanten ibland.

Läs också: De 10 största spelbesvikelserna någonsin

I korthet:

Vad är det?

Tredje kapitlet av den tredje säsongen i Telltales solskenshistoria om zombier och döda barn

Utvecklare

Telltale

Utgivare

Telltale

Webb

telltale.com

Cirkapris

220 kr

Pegi

18 år

Spelat på

Intel Core i5 3,3 GHz, GTX 1070, 16 GB RAM

Kolla även in

The Girl with All the Gifts (film)

Att skapa sig ett hem i en värld där ingen går att lita på är inte lätt.

Och som vanligt är musiken fantastisk. Jared Emerson-Johnson får inte nog med lovord för sitt arbete med Telltales äventyr. Hans musik bidrar inte bara till atmosfären, utan sätter verkligen fingret på vemodet och sorgen, och förstärker känslor som de något stela karaktärsmodellerna ibland har svårt att till fullo förmedla.

Mycket av det här avsnittet kretsar kring ett strikt samhälle av överlevare som försökt skapa sig en oas i kaoset. Oavsett vilka ställningstaganden du gör så är det smärtsamt svårt att göra rätt mot de du bryr dig om. Som i verkligheten tenderar du att såra de som står dig närmast allra mest. Och även om här finns karaktärer värda allt förakt så går det ofta (om än med vissa undantag) att förstå även förövarnas logik, och varför de gör de val de gör. Med andra ord är det fortfarande en berättelse om mänsklighetens natur, där zombierna tvingar oss att bekänna färg och visa vilka vi är utan civilsationens trygga ramverk.

För mig spelar det mindre roll att dina val inte leder till så olika händelseutvecklingar. Det är ett missförstånd att den här serien skulle handla om det. Istället är det känslomässigt rollspelande som är det centrala – att dina val gör emotionella avtryck. Och det gör de fortfarande, även om Telltale vid några tillfällen känns onödigt övertydliga och manipulativa. A New Frontier känns så här lång inte särskilt nytt, men trots vissa skavanker så flödar blodet fortfarande genom dess vener. Än får den mig att bli engagerad i karaktärernas trasiga livsöden. Än är serien inte levande död.

Läs också: Alla Mass Effect-trilogins följeslagare, rangordnade från sämst till bäst

The Walking Dead: A New Frontier – Episode 3 Reviewed by on .
3.9

Utslag

78
78
Telltale skulle verkligen behöva putsa upp sin spelmotor, men det mänskliga hjärtat är intakt.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts