Svenska Starbreeze ger ut System Shock 3

Svenska Starbreeze ger ut System Shock 3

Det snurrar i skallen när jag tänker på hur mycket fattigare spelvärlden hade varit utan System Shock. Utan Looking Glass superklassiker, inga immersive sims så som BioshockThiefDeus Ex eller Dishonored. Å andra sidan hade vi näppeligen fått System Shock utan Ultima Underworld. Jag vill inte ens tänka tanken.

Svenska Starbreeze, på senare år framför allt kända för Payday och kommande The Walking Dead, tycks dela kärleken till immersive sims. I ett pressutskick står det nämligen klart att utgivaren satsar 12 miljoner dollar på System Shock 3 vars utveckling leds av ett riktigt dreamteam men som vi ännu vet mycket lite om.

Det innebär med andra ord att tredje delen inte kommer att pröva sina vingar på Kickstarter, vilket remaken av originalet gjorde med den äran. Väntan på trean lär dock bli lång och Starbreeze konstaterar att teamet befinner sig “tidigt i utvecklingen”. Remaken av System Shock ligger också en bit in i framtiden. Någon gång under 2018 ska den släppas och nyss fick vi veta att pc-formatet prioriteras framför konsolerna.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts