Svenska Massive gör spel av James Camerons Avatar

Svenska Massive gör spel av James Camerons Avatar

Ubisoft avslöjar att Massive slår sig samman med Lightstorm och Fox Interactive för att göra ett spel som äger rum i Avatar-universumet. Malmöstudion är aktuell med The Division men pc-spelare i synnerhet älskar de kanske ännu mer för Ground Control. Nu är studion på väg till Pandora, månen som agerade skådeplats för Avatar, en av de mest lukrativa filmerna genom alla tider som ska få hela fyra (!) uppföljare.

… Och åtminstone ett AAA-spel signerad Massive. Det ännu icke namngivna äventyret ska “fördjupa Avatar-universumet på spännande och innovativa sätt sida vid sida med filmerna”.

Ett tio år långt uppdrag

– James Cameron och Lightstorm Entertainment förändrade sättet på vilket vi ser på uppslukande berättarteknik med den första Avatar, och ambitionerna de har med de kommande filmerna och det här spelet är verkligen inspirerande. Det är ett privilegium att jobba med dem och vi är hedrade över att de anförtrott oss att skapa en upplevelse värdig namnet Avatar, säger David Polfeldt, managing director på Massive.

Uppdraget gick till Massive efter att Cameron och Lightstorm sett en tidig prototyp skapad med hjälp av The Division-motorn Snowdrop. Exakt vad det blir för slags spel vet vi ännu inte, men Cameron är “exalterad och imponerad” över “teamets passion och kraften bakom Snowdrop-motorn”.

Den första trailern avslöjar lite men ett citat från creative director Ditte Deenfeld sticker ut: “Varje spelare väljer hur man ska uppleva detta otroliga universum”. Något mmo-ish? Vi lär få anledning att återkomma då samarbetet planeras att sträcka sig över tio år, tätt ihop med de nya filmerna.

Massive, Lightstorm and Fox Interactive team up for a game based on Avatar universe

For more info: http://www.massive.se/ Today, Ubisoft announced it is partnering with Lightstorm Entertainment and Fox Interactive to create a cutting-edge new game for PC and consoles set on Pandora, the beautiful and dangerous moon from James Cameron’s Avatar film franchise. Massive Entertainment, a Ubisoft studio, is leading the game’s development.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts