Så gjordes Resident Evil 7

Så gjordes Resident Evil 7

Resident Evil 7 är en succé. Inte bara kammade det hem det finfina betyget 85 procent i vår recension, det har dessutom sålt riktigt bra (eller ja, skeppats i miljontals exemplar, i alla fall) och betraktas rent allmänt som en välsmakande blandning av nytt och gammalt, nytänk tillsammans med element som kan spåras hela vägen tillbaka till originalspelet från 1996.

Med andra ord blir man smått nyfiken på hur det gick till när spelet skapades. Capcom inser också att vi är nyfikna och har därför inlett en ny dokumentärserie vars första del ni kan beskåda här nedan. Jun Takeuchi, exekutiv producent, berättar hur han valde utvecklingsteamets nyckelmedlemmar och varför spelet återgick till en mer intim spelupplevelse med klassiska Sam Raimi-rullen Evil Dead som inspirationskälla.

I slutet av videon går han och teamet också in på några av de bästa idéerna som lämnade på klippbordet av en eller annan anledning, inklusive familjen Bakers hund Diane och sekvenser som tvingade spelaren att hålla andan (genom att hålla in en knapp) för att ta sig förbi vissa fiender.

Här är utvecklardagboken. Vi på PC Gamer önskar att fler studior kunde vara så öppna om sina spel så tätt inpå releasen. Det fina mottagandet gör det sannolikt lättare.

Making Of Part One: Beginning Hours

Uncover the secrets behind the development of Resident Evil 7, the multi-million selling latest entry in the hit survival horror series. Go behind the scenes at Capcom’s Osaka headquarters and hear from key development personnel as they explore the origins of 2017’s scariest experience.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts