Provspela Richard Garriotts massiva onlinerollspel

Provspela Richard Garriotts massiva onlinerollspel

Richard Garriott är en av pc-världens mest legendariska figurer och förtjänas att nämnas i samma andetag som Sid Meier, John Carmack, Peter Molyneux och Will Wright.

Under 80- och 90-talet uträttade han stordåd med Ultima-serien hos Origin Systems, och 1997 myntade han den numera vedertagna termen “MMORPG” i samband med lanseringen av hans Ultima Online. Mellan 1999 och 2000 lade Origins ägare Electronic Arts ner flera av Garriotts spel, vilket resulterade i att han lämnade Origin och Ultima-serien för gott.

Garriott blev istället vd för koreanska Ncsofts Austin-kontor. Efter sju års utveckling släpptes slutligen hans nya MMORPG Tabula Rasa sommaren 2007, men det lyckades inte mäta sig med giganter som World of Warcraft. Hösten 2008 lämnade Garriott företaget och i början av 2009 stängdes Tabula Rasas servrar.

Samma år grundade Garriott det egna företaget Portalarium. Sedan 2014 har studions medeltida MMORPRG Shroud of the Avatar varit spelbart för massorna (även om det fortfarande inte betraktas som “klart”) och fram till torsdag kan man ladda ner och spela en gratis trial-version via spelets officiella hemsida.

I trial-versionen kan man inte köpa eller sälja utrustning och fastigheter, och man kan inte heller idka byteshandel direkt med spelare. Man kommer dock kunna fortsätta spela som sin karaktär när gratisperioden är över om man väljer att inhandla fullversionen av Shroud of the Avatar.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts